Manisa'daki maçta ilkler yaşandı

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Manisa 19 Mayıs Stadı'nda oynadığı Çek Cumhuriyeti hazırlık maçında ilkler yaşandı.

06 Şubat 2013 Çarşamba 21:51 tarihinde eklendi.

 

Ay-yıldızlı ekip 90 yıllık tarihinde ilk kez A Milli Takımı ağırlayan Manisa, aynı zamanda A Milli Takım'ın tarihindeki 501. maçına ev sahipliği yaptı. Millilerin 2013 yılında oynadığı ilk müsabaka da olan Türkiye-Çek Cumhuriyeti müsabakası, 17 Kasım 2011'den bu yana A Milli Takım teknik direktörlüğünü yürüten Abdullah Avcı'nın bu görevde Ege Bölgesi'nde çıktığı ilk karşılaşma oldu.
 
Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A milli futbol takımları, Manisa'da yaptıkları özel maçla birlikte 7. kez karşı karşıya geldi. A Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile yaptığı maçla birlikte, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde 13. karşılaşmasına çıktı. 2012 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nin bitiminde Hollandalı teknik adam Guus Hiddink'in yerine göreve getirilen Abdullah Avcı yönetiminde 4'ü resmi, 8'i özel olmak üzere 12 maç yapan milliler, bunlardan 5'ini kazandı, 6'sını yitirdi, 1'inde de berabere kaldı. 
 
Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Çelik de izledi. Milli maça Manisalı ve Egeliler büyük ilgi gösterdi. Manisa 19 Mayıs Stadı tamamen doldu.

CİHAN