Mankenlik vaadiyle fuhuş

İstanbul polisi, yurtdışından 'model yapma' vaadiyle getirilen kadınlara fuhuş yaptırdığı öne sürülen şebekeye operasyon yaptı.

Mankenlik vaadiyle fuhuş
03 Mayıs 2013 Cuma 12:51 tarihinde eklendi, 1.267 kez okundu.

Örgütlü olarak insan ticareti yaptığı iddia edilen 18 kişi yakalandı. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyon polis kamerası tarafından da kaydedildi.

 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yabancı ülkelerden modellik vaadiyle Türkiye’ye getirilen kadınlara para karşılığı fuhuş yaptırıldığını belirledi. Polis, yapılan teknik ve fiziki takibin ardından insan ticareti yaptığı öne sürülen şebekeye yönelik operasyon yaptı. Önceden belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar yapan polis, 18 kişiyi gözaltına aldı. Operasyona özel harekat ekipleri de katıldı. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 594 gram uyuşturucu, 1 adet ruhsatsız tabanca, 6 adet dolu fişek, 8 adet bilgisayar, 1 adet sahte nüfus cüzdanı, 1 adet sahte sürücü belgesi, 1 adet polis copu, 1 adet kelepçe, çok sayıda sim kart, cep telefonu ile 6 bin 500 lira ve 2 bin 2290 dolar para ele geçirildi. 
 
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre şebekenin kandırarak yurtdışından getirdiği kadınları kendi kontrollerindeki 3 veya 4 kişilik evlerde barındırdığı, yakalanmamak için de güven duydukları erkeklere pazarladıkları öğrenildi. Yabancı uyruklu kadınların pazarlandıkları erkeklere de yine örgütün kontrolündeki taksi ve şoförlerle götürülüp getirildiği belirtildi. Şebekenin yabancı uyruklu kadınları uyuşturucuya alıştırdıkları ve internet üzerinden erkeklere pazarlandığı ifade edildi. 
 
Operasyon yapılan örgüt evlerinde bulunan Rus, Belarus ve Ukrayna uyruklu 9 kadın, yapılan işlemlerin ardından Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gözaltına alınan 18 şüpheli ise ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’, ‘örgüte üye olmak’ ve ‘örgütlü olarak insan ticareti yapmak’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.  
 
OPERASYON KAMERADA
 
Operasyon anı ise polis kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, Özel Harekat ekipleriyle içeri giren polislerin şüphelileri yere yatırarak kelepçelediği görülüyor. Görüntülerde, özel eğitimli polis köpeğinin de evde uyuşturucu araması yer alıyor. Örgüt evinde bulunan yabancı uyruklu kadınların ise yüzlerini gizlemeye çalışması dikkat çekti. 

CİHAN