Mansur Yavaş resmen CHP'li

Yerel seçimlerde Ankara'dan aday gösterilmesi beklenen Mansur Yavaş, MYK kararıyla CHP üyesi oldu. Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ise yarınki parti meclisi toplantısında oylanacak.

Mansur Yavaş resmen CHPli
21 Aralık 2013 Cumartesi 22:07 tarihinde eklendi.
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olması beklenen Mansur Yavaş, artık resmen CHP'li.
 
Mansur Yavaş, CHP tüzüğünün 12. maddesi uyarınca merkez yönetim kurulu kararıyla parti üyesi oldu.
 
Mansur Yavaş'ın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı yarın toplanacak CHP Parti Meclisi toplantısında oylanacak.
 
Mansur Yavaş, önceki gün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştü.
 
CHP'den bazı isimler, son seçimlerde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olan Yavaş'ın adaylığına karşı çıkıyor.
 
MANSUR YAVAŞ
1955 yılında Beypazarı’nda dünyaya gelen Mansur Yavaş; ilk, orta, lise öğrenimini Beypazarı’nda yaptıktan sonra 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Askerliğini tamamladıktan sonra 1986 yılında Beypazarı’nda serbest avukatlık yapmaya başlayan Mansur Yavaş; 18 Nisan 1999 seçimlerinde Beypazarı Belediye Başkanı oldu.
 
Beş yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla Beypazarı’nı, Türkiye’nin en güzel on güzel ilçesinden biri yapmayı başaran Yavaş; Tarihi Beypazarı konaklarının restorasyonu ve binlerce yıllık Beypazarı tarihini koruma çalışmalarıyla ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında öncü oldu. 28 Mart 2004 yılında ikinci kez Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş; gerçekleştirdiği projeleriyle literatürlere “Beypazarı Modeli”nin mimarı olarak geçti. “Ankara’yı Marka Kent” yapma hedefi ile 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde MHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş, avukatlık mesleğini sürdürmektedir.

NTV