Mantar toplamak isterken uçuruma düştü

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, mantar toplarken 50 metrelik uçuruma düşen 14 yaşındaki Kadir Namver, 5 saatte yaralı olarak kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı.

Mantar toplamak isterken uçuruma düştü
04 Ocak 2013 Cuma 20:02 tarihinde eklendi.

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde, mantar toplarken 50 metrelik uçuruma düşen 14 yaşındaki Kadir Namver, 5 saatte yaralı olarak kurtarılıp, hastaneye kaldırıldı. Sarp araziye ambulans helikopterin inememesi nedeniyle, yaralı çocuk sağlık ekipleri ve köylüler tarafından yaklaşık 3 kilometre sedyeyle taşınmak zorunda kaldı.

 
Salihli'ye 25 kilometre mesafedeki Yağmurlar Köyü'nde yaşayan Kadir Namver, bugün öğle saatlerinde 16 yaşındaki ablası Emine Namver ile sürülerini otlatmak için komşu Kordon Köyü'ne gitti. Saat 13.00 sıralarında Kurudere Mevkisi'ne, geldiklerinde, Kadir Namver, bir uçurumun kenarında, mantarları gördü. Mantarlardan almak için uzanan Namver, ayağının kayması sonucu 50 metrelik uçuruma düştü. Bir süre sonra kardeşinin ortalıkta görünmediğini farkeden Emine Namver, çevrede aramaya başladı. Genç kız, bu sırada uçurumdaki çalıkların arasından kardeşinin inleme seslerini duyup, cep telefonundan babası 60 yaşındaki Fahri Namver'i arayıp, durumu bildirdi. Bunun üzerine köylülerden Gürsel Yılmaz ve İsmail Sevi'yi de yanına alan Fahri Namver, oğlunu kurtarmak Kurudere Mevkii'ne gitti. Namver, yolda jandarma, 112 Acil Servisi ve itfaiyeyi arayıp yardım istedi. Kurtarma ekipleri, olay yerine gelen kadar Namwer ve iki arkadaşı, ağır yaralı çocuğu uçurumdan çıkardı.
 
AMBULANS HELİKOPTER İNEMEDİ
 
Bu sırada olay yerine gelen sağlık ekipleri, durumu ağır olan çocuğa ilk müdahaleyi yaptı. Beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Namver için ambulans helikopter istendi. İzmir'den gelen Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopter, olay yerinin üzerinde 15 dakika boyunca inmek için uygun yer aradı. Ancak, arazinin sarp olması nedeniyle, ambulans helikopter iniş yapamadı. Bunun üzerine köylüler ve sağlık ekipleri, yaralı çocuğu sedyeyle yaklaşık 3 kilometre mesafedeki yola taşıyarak, hazır bekletilen kara ambulansına ulaştırdı. Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Namver, tedaviye alındı. Jandarma, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

DHA