Maradona Pele'yi ti'ye aldı

Efsanevi Arjantinli futbolcu Maradona, ''Neymar, Messi'den daha iyi'' diyen Pele'ye “Yanlış ilacı alıyorsun” diye yanıt verdi.

Maradona Peleyi tiye aldı
02 Aralık 2011 Cuma 15:01 tarihinde eklendi.

 

Efsanevi Arjantinli futbolcu Maradona, "Neymar, Messi'den daha iyi" diyen Pele'ye “Yanlış ilacı alıyorsun” diye yanıt verdi.
 
Dünya futbolunun gelmiş geçmiş en iyi iki oyuncusu olarak gösterilen Brezilyalı Pele ile Arjantinli Armando Diego Maradona arasındaki söz düellosu tekrar alevlendi.
 
Maradona, Sao Paulo'da forma giyen Brezilyalı Neymar'a sahip çıkan ve bu futbolcunun Arjantinli Lionel Messi'den daha iyi olduğunu savunan Pele'yi sert sözlerle eleştirdi.
 
"Pele, yanlış ilacı alıyor. Sabah alması gereken ilacı akşam, akşam alması gereken ilacı sabah yutuyor. Ne dediğini bilmiyor" diye konuşan Maradona, Pele'ye, doktorunu değiştirmesi ve gelecek sefer konuşmadan önce doğru ilacı alması tavsiyesinde bulundu.
 
Pele, İspanyol Marca gazetesine yaptığı açıklamada, "İkisini bireysel olarak karşılaştırırsak Neymar, Messi'den iyi. Sağda da solda da oynayabiliyor. Olağanüstü bir oyuncu. Bireysel olarak en iyisi o" ifadelerini kullanmıştı.
 
Messi, geçen ay France Football'a yaptığı açıklamada, Pele'nin kendisine verdiği sözü yerine getirmediğini ve taahhüt ettiği görüntüleri hala göndermediğini belirtmiş, Pele'yi hiç seyretmediğini, bu nedenle onun futbolu hakkında yorum yapamayacağını söylemişti.
 
Arjantinli futbolcu, başkalarıyla kıyaslanmaktan hoşlanmadığını da kaydederek, "Gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olmak için uğraşmıyorum. Benim amacım takıma katkı sağlamak" diye konuşmuştu.