Maradona'nın hedefi yine Pele

Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Maradona, son dönemde sık sık polemiğe girdiği Brezilyalı Pele ile arasındaki söz düellosuna bir halka daha ekledi.

Maradonanın hedefi yine Pele
11 Şubat 2012 Cumartesi 13:14 tarihinde eklendi.

Maradona, Arjantin'in La Red radyosuna yaptığı açıklamada, ''Pele'nin müzeye dönmesi gerektiğini'' ifade etti ve daha önce söylediği gibi ''Pele'nin yanlış ilaçları içtiğini'' tekrarladı.
    
Diego Maradona, ''Pele, müzeye dönsün ve doğru ilacı alsın. Yanlış ilacı içersen saçmalarsın. Beyazla kırmızıyı karıştırırsan böyle olur'' dedi.
    
Pele'nin Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile çok yakın ilişki içinde olmasını da eleştiren Maradona, ''FIFA ailesine dahil olmaktansa, öksüz kalmayı tercih ederim'' diye konuştu.
    
Maradona, Pele ile görüşmek yerine Ronaldo ile bira içmeyi, Zico ile dost olmayı ya da Rivelinho ile konuşmayı yeğleyeceğini de belirtti.
    
Futbolun iki efsanevi ismi daha önce de Barcelona'nın Arjantinli forveti Lionel Messi konusunda fikir ayrılığına düşmüştü.
    
Maradona, Sao Paulo'da forma giyen Brezilyalı Neymar'ın Messi'den daha iyi olduğunu savunan Pele için, ''Yanlış ilacı alıyor. Sabah alması gereken ilacı akşam, akşam alması gereken ilacı sabah yutuyor. Ne dediğini bilmiyor'' demişti.