Marca'ya göre Forlan Beşiktaş'ta

İspanya'nın Marca gazetesine göre, 20 milyon euroya alınan oyuncunun 8 milyon euroya gönderildiği, Uruguaylı golcüye de aldığı 4.5 milyon euro konusunda garanti verildiği ifade edildi

Marcaya göre Forlan Beşiktaşta
04 Mayıs 2011 Çarşamba 08:44 tarihinde eklendi, 1.036 kez okundu.

 

Beşiktaş, futbolda Ziraat Türkiye Kupası'na odaklanmışken, siyah-beyazlılarla ilgili bomba haber İspanya'dan geldi. Madrid kaynaklı Marca gazetesine göre Kartal, Atletico Madrid'den Diego Forlan'ı kaptı.
 
Gazetenin haberine göre, geçtiğimiz hafta Real Madrid-Barcelona maçını izlemek üzere Madrid'e giden Beşiktaşlı yöneticiler, cuma günü önce Forlan, sonra da Atletico Madrid Başkanı Cerezo ve CEO Gil ile iki toplantı yaptı. İlk toplantıda Forlan'ın alacağı ücret masaya yatırıldı. Atletico Madrid'den yıllık brüt 8 milyon euro almasına rağmen vergiler düşüldüğünde eline geçen 4.5 milyon euronun garantisini isteyen Forlan, siyah-beyazlılardan bu ücretin onayını aldı ve ilk anlaşma sağlandı. Daha sonra Atletico Madrid yönetimiyle masaya oturan Beşiktaşlı idareciler, İspanyol yöneticilerin 12 milyon euro istemesi üzerine kıran kırana bir pazarlığa girişti.
 
Sezon sonu açıklanacak
Atletico Madrid, 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunan Uruguaylı oyuncunun bonservisini 8 milyon euroya kadar indirdi. Forlan'ı 2007 yılında Villarreal'den 20 milyon euroya transfer eden Atletico Madrid, bu futbolcudan istenilen verimi alamadığı ve 32 yaşına gelmesi gerekçeleriyle 8 milyon euroyu mantıklı buldu ve Beşiktaş'a sattı. Tarafların, İspanya'da ligin bitmesinin hemen ardından bu transferi kamuoyuna açıklayacağı öğrenildi.