Mardin KCK'da 7 tahliye

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK'ya yönelik 2009 yılında düzenlenen operasyonlarda yakalanarak haklarında dava açılan ve aralarında BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım'ın da bulunduğu 22 sanıklı Mardin KCK davasında, tutuklu bulunan 7 sanık akşam saatlerinde Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden tahliye edildi.

06 Şubat 2014 Perşembe 19:06 tarihinde eklendi.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu 7 sanık hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan 14 sanık ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalasında, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının gündemde olduğunu dikkate alarak, tutuklu 7 sanığın tahliye edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti yapılan değerlendirme sonrasında tutuklu sanıklar Musa Alkan, Ercan Güneş, Ayşe Bozan, Davut Bozan, İrfan Dinç, Nazım Kok ve Abdulkadir Aktaş'ın tahliyesine karar verdi.

Hüseyin Arasan'ın ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Verilen karar ardından akşam saatlerinde aralarında Mardin İl Genel Meclis Başkanı Nazım Kok, Musa Alkan, Ercan Güneş, Ayşe Bozan, Davut Bozan ve İrfan Dinç, bulunduğu 7 kişi cezaevinden tahliye edildi.

Mahkemenin verilen tahliye kararının ardından Mardin Büyükşehir Belediye başkan adayı Ahmet Türk ve bir süre önce KCK davasından serbest bırakılan BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım cezaevi önüne geldi. Cezaevi kapısının açılması ile birlikte dışarı çıkan BDP’liler partililer tarafından alkışlarla karşılandı. Gülser Yıldırım, cezaevinden çıkan arkadaşlarına sarılarak hasret gidermesi ise dikkat çekti.

BDP’lilerin serbest bırakılması ile birlikte açıklama yapan BDP Mardin Milletvekili Gülseren Yıldırım, cezaevinde çıkalı birkaç gün olduğunu belirterek, arkadaşlarının tahliye edilmesine çok sevindiğini söyledi.

Yıldırım,” Cezaevinden çıkarken şöyle bir cümle kullanmıştım. Ardımızdan bıraktığımız arkadaşları dururken biz cezaevi çıkışını sevincini yaşayamıyoruz. Bunu tekrar söylüyorum. Cezaevinde bulunan arkadaşlarımız şu anda dışarı çıkacak arkadaşlarımızla sınırlı değildir. Ne zaman ki cezaevleri bütün siyasi tutuklulara gerçekten kapıları açılırsa o zaman bunun sevincini yaşarız. Bütün beklentimiz de budur." dedi


CİHAN