Mardin valiliği eyleme izin vermedi

Mardin Valiliği, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek amaçlı BDP'nin yarın Nusaybin İlçesi sınır hattında, yapmak istediği eyleme izin verilmeyeceğini açıkladı.

Mardin valiliği eyleme izin vermedi
06 Kasım 2013 Çarşamba 20:14 tarihinde eklendi.
 
BDP'nin, Suriye sınırına örülen duvarı protesto etmek için açlık grevini sürdüren Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'a destek vermek için yarın Nusaybin'de yürüyüş ve miting düzenleyecek. Mardin Valiliği, yazılı açıklama yaparak BDP'nin yarınki etkinliğine izin verilmeyeceğini bildirdi. 
 
İŞTE O AÇIKLAMA
 
"Basında, ilimiz Nusaybin İlçe merkezinin Suriye sınırında, sınır fiziki güvenlik sisteminin güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmayı protesto için, 'oturma/açlık' grevi eylemi yapan Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın sağlık kontrolünün engellendiğine dair haberler çıkmıştır.

İlgili, eyleme başladığı günden bu yana 30 defa tetkik ve tedavi için sağlık ekiplerince görülmüş, 13 defa sağlık kontrolünden geçirilmiştir. Suriye'nin içinde bulunduğu mevcut konjonktür dolayısıyla Suriye'ye 152 kilometre sınırı bulunun ilimize bağlı Nusaybin İlçesi'nin merkezinde, sınıra sıfır noktada, sınır fiziki güvenlik sisteminin güçlendirilmesi amacıyla yapılan çalışmayı,'duvar örüldüğü' gerekçesiyle protesto etmek için, 07.11.2013 tarihinde Nusaybin ilçemizde izinsiz eylem yapılacağı öğrenilmiştir.

Bu eylemin ilimizde devam eden huzur ve güven ortamını bozması, halkımızın can ve mal emniyetini tehlikeye düşürmesi, ayrıca eylem için düşünülen alanın sınıra bitişik olmasından dolayı, toplanacak olan kalabalığın sınırda mevcut mayınlı alana taşma riski bulunduğundan, söz konusu eylem valiliğimizce 5442 sayılı İl İdaresi Kununu’nun 11/C fıkrası ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununun 17., 18, ve 23'üncü maddeleri gereğince yasaklanmıştır."
 
HALK DUVAR YAPIMINA İZİN VERMEYECEK
 
Valiliğin yasaklama kararına tepki gösteren BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz, "Hükümetten şunu bekliyoruz; Yarına kadar ve bu barış sürecinin de bozulmaması açısından, olumlu bir yönde bu duvarın durdurulması ve yapılmamasını, hem bize, hem belediye başkanına, hem de kamuoyuna bir açıklama yapmasını bekliyoruz.

Aksi takdirde bedeli ne olursa olsun, bu halk bu duvarın yapımına izin vermeyecektir. O yüzden hükümetin de buna yönelik bir adım atmasını bekliyoruz" dedi.
 
ARTIK ENGEL OLMAYACAĞIZ
 
Nusaybinlileri bu akşamdan itibaren yarın sabaha kadar, eylemin yapıldığı yerde yapılacak nöbet eylemine çağıran Kaymaz, "Bugüne kadar halkımızın, bizden açlık grevi ve ölüm orucuna girme isteklerini durdurmaya çalıştık. Hükümet ve devlet tarafından olumlu yönde adımlar atılmazsa, biz halkımızın bu istemlerine artık engel olmayacağız" diye konuştu.

DHA