Mardin'de ilk lazer ile bel fıtığı ameliyatı

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nde ilk kez lazer tedavisi ile bel fıtığı ameliyatı gerçekleştirildi.

26 Eylül 2013 Perşembe 17:11 tarihinde eklendi.
Beyin ve Sinir Cerrahi uzmanı Operatör Dr.Niyazi Taşkıran, "Bugün Mardin bölgesinde ve Nusaybin İlçesi'nde bir ilk olan lazerli bel fıtığı ameliyatını başarı ile gerçekleştirdik" dedi.
 
Devlet Hastanesi, ilk kez lazerli bel fıtığı ameliyatı gerçekleştirdi. 39 yaşındaki Abdurahman Dimdik adlı hastayı ameliyat eden Beyin ve Sinir Cerrahi uzmanı Op. Dr. Niyazi Taşkıran, Mardin ve Nusaybin İlçesi’nde bir ilk olan lazerli bel fıtığı ameliyatını gerçekleştirdiklerini söyledi. Dr.Taşkıran, lazer tedavide hastanın hemen kalkabildiğini ve 2 saat sonra taburcu edebildiklerini belirterek, şöyle dedi:
 
"Ameliyat sırasında hastalarımızı uyutmuyoruz, onunla sohbet ederek lazer ameliyatı yapıyoruz. Hastalarda ameliyat sırasında normal ameliyatlara göre daha düşük komplikasyonları oluyor. Şükür bugüne kadar ameliyatlarda komplikasyonlara rastlamadık.

Lazerli bel fıtığı ameliyatın Nusaybin ilçesinde bir ilki yaptık. Hastanemizde cihaz sorunumuz yok, her türlü ameliyat yapılabiliyor. Daha önce Ankara’da yaptığımız ameliyatlarımızı burada da aynısını yapabiliyoruz."
 
Gerçekleştirilen başarılı lazer operasyon ile bel fıtığından kurtulan 39 yaşındaki Abdurahman Dimdik, belinde 20 yıldan bu yana bel fıtığı olduğunu, ağır bir şeyler taşıdığında dayanılmaz acılar çektiğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Hastaneye geldim, Beyin cerrahisi doktorumuzda muayene oldum. Oda bu ameliyatı acısız bir şekilde yapacağını söyledi. Ben da hemen kabul ettim. 30 dakikada acısız ve benimle sohbet ederek ameliyatı yaptılar.Şimdi ayaktayım birazdan da eve yürüyerek eve gideceğim. İnşallah benim ameliyatım ileriki günlerde sıkıntı çıkarmaz."

DHA