Mardin'de PKK operasyonunda 4 kişi tutuklandı

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın milis yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.

Mardinde PKK operasyonunda 4 kişi tutuklandı
31 Ağustos 2016 Çarşamba 20:41 tarihinde eklendi.
MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde terör örgütü PKK'nın milis yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 kişi, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı.
 
Mardin Valiliği, Kızıltepe lçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin PKK/KCK/KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı. Gözaltına alınan 8 kişiden 4'ünün tutuklandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
 
"İlçe merkezi ve kırsal alanda faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarının taşınması, lojistik destek ile silah ve mühimmat temini, saldırı düzenlenecek yerlerin tespiti ve keşiflerde yardımcı olunması gibi eylemlerde bulunan 'milis' olarak tabir edilen şahıslara yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyon neticesinde; D.T., S.Ö., M.B., Ş.B., M.E.T., M.B., N.K. ve S.Y., isimli şüpheli şahıslar yakalanmıştır. D.T., S.Ö., M.B., Ş.B., isimli şüpheli şahıslar haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte çıkarıldıkları adli makamlarca, 'terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklanarak Mardin Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. Terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkımızın huzuru, devletimizin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmalarımız kararlılıkla sürdürülmekte ve gerekli tüm tedbirler alınmaktadır."