Mardin'de sahte para operasyonu

Mardin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilginç bir sahte para operasyonuna imza attı.

Mardinde sahte para operasyonu
20 Mart 2013 Çarşamba 18:13 tarihinde eklendi.

 

Mardin'de, ellerinde bulunan siyah boyayla kaplı Amerikan Doları ve Euro banknotlarını özel bir solüsyonla temizlediklerini söyleyerek dolandırıcılık yapmaya kalkışan biri Senegal, diğeri Fildişi Sahili uyruklu 2 kişi yakalandı.
 
Operasyonu düzenleyen polisleri bile şaşkına çeviren sahte para olayı, bir ihbarla ortaya çıktı. Senegal ve Fildişi Sahili Cumhuriyeti uyruklu 2 kişi, geçtiğimiz günlerde Mardin'e gelerek bir otele yerleşti. Kendilerini 'Fildişi Sahili Cumhuriyeti Petrol Bakanı'nın akrabası' olarak tanıtan şüpheliler, Mardin'de bir işletme sahibi ile irtibata geçti. Birleşmiş Milletler'den aldıkları yüklü miktarda dövizi çalınmaması için siyaha boyadıklarını ve bunları özel bir solüsyonla normale çevirebildiklerini söyleyen şüpheliler, bu parayı düşük değerle piyasaya sürmek istediklerini söyledi.
 
Az miktarda gerçek parayı solüsyonla temizleyen şüpheliler, bunları kimliği açıklanmayan işletmeciye vererek Türk lirasına çevirmesini istedi. Temizlenmiş para banka ve döviz bürosunda sorunsuz bir şekilde bozdurulurken, şüpheliler ellerinde yüklü miktarda banknot olduğunu söyledi.

Bu şekilde güven kazanan şüpheliler, siyaha boyanmış 150 bin Euro bulunduğunu, ancak ellerindeki solüsyonun bu kadar parayı temizlemeye yetmeyeceğini söyleyip, para talep etti. Şüphelilerin para talep etmesi üzerine, işletme sahibi olayı polise bildirdi. Operasyon başlatan polis iki şüpheliyi kaldıkları otelde yakalayıp gözaltına aldı.
 
Mardin Emniyet Müdürlüğü, şüphelilerin kaldıkları otelde yapılan aramada, siyaha boyanmış 20 dolarlık 2 banknot, solüsyonlar, ışığa doğru bakıldığında Dolar ve Euro olarak görünen 5 sahte banknot ve gerçek olduğu tespit edilen 2 bin 480 ABD doları ve 200 TL ele geçirildiğini açıkladı. Yakalanan şüpheliler, sorgularının ardından Adliyeye sevk edilecek.
 
Şüphelilerin, başka kişileri de bu şekilde dolandırabilecekleri ihtimali üzerine olayla ilgili incelemenin sürdüğü belirtildi. 

DHA