Mario Oyunlarının Tarihi

Mario Mantar Krallığı'nda yaşayan kısa, tıknaz ve İtalyan-Amerikan bir muslukçudur. Prenses Peach'i kaçırmaya çalışan kablumbağa benzeri bir karakter olan Bowser'ı durdurmaya çalışmaktadır.

Mario Oyunlarının Tarihi
05 Haziran 2014 Perşembe 13:50 tarihinde eklendi.

Mario Mantar Krallığı'nda yaşayan kısa, tıknaz ve İtalyan-Amerikan bir muslukçudur. Prenses Peach'i kaçırmaya çalışan kablumbağa benzeri bir karakter olan Bowser'ı durdurmaya çalışmaktadır. Mario'nun Donkey Kong ve Wario da dahil olmak üzere birçok düşmanı bulunmaktadır. 1995 yılından beri karakteri Charles Martinet seslendirmektedir. Mario Dünyasının en çok sevilen ve en çok oynana oyunlarını sizler için topladık.Tabii ki Mario’nun ve dünyasının tekniksel olarak daha gelişmesi kaçınılmaz bir durumdu. 96 yılına geldiğimizde Nintendo 64 platformu için hazırlanan Super Mario 64, seriyi 3 boyuta adım attıran ilk yapım oldu. Aynı zamanda bu konsolun en iyi oyunlarından da biridir. Nintendo'nun maskotu olarak Mario'nun dünyanın en ünlü video oyunu karakteri olduğu söylenebilir. 210 milyondan fazla satış rakamına sahip olan Mario, en çok satan video oyunu franchiseıdır.. Super Mario serisi dışında Mario Kart yarış serisi, Mario Tennisve Mario Golf spor serisi, Paper Mario, Super Mario RPG ile birlikte öğretici oyun serisi olan Mario is Missing! ve Mario's Time Machine oyun serilerinde de rol almıştır.


Oyun mantar yiyince büyüyen, çiçek alınca ateş atan, hafif göbekli musluk tamircisinin prensesi kurtarmak için hayin mantarlarla, yeşil kaplumbagalarla verdiği mücadelenin üzerine kuruludur oyun. bir de bizim mario'nun hiç bir zaman onun kadar gözde olmayan sığıntı kardeşi luigi vardır. unutmamak gerekir. Artık Mario, sadece belirli bir platformda ileri-geri veya yukarı-aşağı inmiyor, tüm çevresini 360 derecelik açıyla görebiliyor, hareket edebiliyordu. Yine Mario’yu bu kadar detaylı şekilde önden, arkadan, hatta çaprazdan ilk kez görüyorduk.Mario, şimdiye kadar 200'den fazla oyunda yer aldı. Kimileri onun oyunu, kimileri ise misafir olduğu oyunlardı. Orijinalinde bir platform oyun kahramanı olan Mario, sonrasında spor, yarış, dövüş, hatta RPG türünde birçok oyunda boy gösterdi, göstermeye de devam ediyor. 210 milyondan fazla satan Mario oyun serisi, tüm zamanların en çok satan oyun serisi ünvanına sahip ve içlerinde “en çok satan oyun serisi”, “hazırlanan ilk oyundan uyarlama film” gibi başlıkların da bulunduğu birçok rekoru, Guinnes World Records’da yer alıyor. 



 
Mario Oyunları Hepsi bu da değil. Mario, Japonya’da “tüm zamanların en popüler karakteri” ünvanının da sahibi. Üstelik bu yarışta MGS’den Solid Snake, Final Fantasy’den de Cloud Strife gibi isimleri geride bıraktı.Tabii ki Mario hakkında daha çok bahsedilecek konu var. Örneğin Robin Williams. Özellikle Jumanji filmiyle akıllara kazınan aktör, aynı zamanda bir oyun hastası. Öyle ki kızının ismi Zelda, oğlunun ismi de Mario.   Sizler için Marionun tüm güzel oyunlarının http://www.mariooyunlari2.com adresinde topladık. Sizide bu siteye bekleriz. Sizde en kaliteli ve en güzel mario oyunlarını bu sitede oynayabilirsiniz.   İyi Eğlenceler dileriz.