Markalaşma için TSE'den destek istedi

Denizli Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer, markalaşma yolunda bir çok firmanın önemli çalışmalar yaptığını belirtip, Türk Standandartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk'ten teknik destek istedi.

Markalaşma için TSEden destek istedi
19 Aralık 2013 Perşembe 18:11 tarihinde eklendi.
TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi Necdet Özer'i makamında ziyaret etti.

Necdet Özer, Denizli'de 12 tekstil firmasının markalaşma yolunda önemli çalışmalar yaptığını, ayrıca farklı sektörlerden de markalaşma çalışmalarının yürütüldüğünü kaydetti. Özer, "Katma değeri yüksek ürünler üretmeliyiz.

Denizli olarak 10 yıl sonra 15 milyar dolar ihracat hedefledik. Tekstil sektörümüz katma değeri yüksek ürünlerle savunma sanayine girmeli. Kendi markalarımızı üretmeliyiz. Bunlar için TSE'nin teknik desteğine ihtiyacımız var" dedi.
 
TSE Başkanı Hulusi Şentürk de, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin katma değeri yüksek ürünler üretememek ve markalaşamamak olduğunu hatırlatıp, kurmaylarına talimat vereceğini ve Denizlili firmalara teknik destek vereceklerini belirtti.

Şentürk, ürünlerle özdeşleşecek markalara ihtiyaç duyulduğunu dile getirip, "Türk Patent Enstitüsü'nün yöresel patentleşmeyle ilgili çok güzel çalışmaları var ama bu yetmiyor. O sadece ürünün o yöreye ait olduğunun tescil belgesi. Ürünün kalitesi ve standardını tescillemiyor. O çalışmanın ürünle ilgili kalite belgesiyle özdeşleştirilmesi gerekiyor.

İhracatçılarımız uluslararası belge almakla yetiniyor. Uluslararası belge almakla marka olunmuyor. Stratejik ürünlerde markalaşmamız gerekiyor. Biz TSE olarak iş dünyası ile işbirliğine hazırız" diye konuştu. Özer, ziyaretin anısına Şüntürk'e Denizli Horozu heykelciği hediye etti.

DHA