Marmara Üniversitesi'nde gerginlik

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde Bahar Dönemi final sınavları gergin başladı.

Marmara Üniversitesinde gerginlik
27 Mayıs 2013 Pazartesi 17:29 tarihinde eklendi, 1.287 kez okundu.
Dekanlığın 'önceki sınav dönemlerinde çıkan olayların yaşanmasını engellemek' gerekçesiyle sıkı güvenlik önlemleri alması bazı öğrenciler tarafından protesto edildi.
 
İletişim Fakültesi Dekanlığı'nın geçtiğimiz Cuma günü resmi internet sitesinden yaptığı "Fakültemizde sınavların rahat ve huzur içerisinde yapılabilmesi için sınav günlerinde sadece sınavı olan öğrenciler kampüse alınacaktır. Bu nedenle öğrencilerimizin sınav saatlerinden 1 saat önce kampüse gelmelerini rica ederiz" uyarısının ardından fakülte girişinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Kapıda oluşan kuyruklara ve sıkı aramalara tepki gösteren öğrenciler, kimlik kartını göstermelerine rağmen bazı öğrencilerin okula alınmamalarını da protesto etti.
 
FAKÜLTEDE "DEKAN İSTİFA" SLOGANLARI
 
Okula girmekte zorluk çeken ve sıkı aramalardan geçen bir grup öğrenci, yaşananlardan Dekan Yusuf Devran'ı sorumlu tutarak "Dekan istifa' sloganları attı. 'Sınavlardan bir saat önce okulda olun' uyarısına rağmen kapıdaki kuyruk nedeniyle sınavlara güçlükle yetiştiklerini dile getiren öğrenciler bu duruma yolu kapatarak tepki gösterdi. Fakülte giriş kapısının önündeki sokaktan araçların geçmesine engel olan öğrencileri fakülte önünde nöbet tutan çevik kuvvet polisleri uzaklaştırdı. Yaşananları alkış ve sloganlarla protesto eden öğrenciler, girişteki aramaların hızlandırılmasıyla sınavlarına girerek olaysız şekilde dağıldı.