Marmara Üniversitesi'nden iddialara cevap

Marmara Üniversitesi Rektörlüğü, bazı basın ve yayın organları ile sosyal medyada çıkan üniversite hakkındaki iddialara cevap verdi.

Marmara Üniversitesinden iddialara cevap
14 Ocak 2013 Pazartesi 23:42 tarihinde eklendi.

 

Rektörlük, haberlerin gerçekleri yansıtmadığını belirterek yazılı bir açıklama yaptı.
 
Marmara Üniversitesi Rektörlüğü yaptığı açıklamada; akademik kadrolarına atanma ve yükseltilme yolu ile yapılan personel alımları, Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında üniversite bütçesine aktarılan kaynaklar ve Hukuk Fakültesi'ne yönelik iddialara cevap verdi.
 
Rektörlüğün, akademik kadrolarına atanma ve yükseltilme yolu ile yapılan personel alımları ilgili yaptığı açıklamada, "2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Kriterleri Yönergesi çerçevesinde yapılmakta olup söz konusu iddia hukuki mesnetten yoksun ve asılsızdır. Bu atamalar kamuoyu ve yargı denetimine açıktır." denildi.
 
Üniversite Yönetim Kurulu’nun 2012/626-12 sayılı kararı ile lisansüstü başvurularından 100 Lira ücret alınmasının uygun bulunduğu daha sonrada alınan ücretin öğrencilere iade edildiği belirtilen açıklamada öğrenim ücretlerinin tahsili ile ilgili olarak da 26 Ocak 2012 tarihinde yapılan ihaleye dört banka katıldığı ve en yüksek meblağı veren bankanın üniversite adına öğrenim ücretlerinin tahsiline yetkili kılındığı ifade edildi.
 
Açıklamada Hukuk Fakültesi hakkında çıkan iddialara da cevap verildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Serap Helvacı ile ilgili olarak ileri sürülen iddialar da mesnetsizdir. Zira iddiaya konu “mobbing”e ilişkin anılan öğretim üyesinin idari veya yargı makamlarına intikal etmiş bir şikayeti söz konusu değildir. Buna rağmen konunun kamuoyuna yansıması sebebiyle iddia hakkında bir komisyon kurulmuş ve konu incelenmeye başlanmıştır. Çalışma tamamlandıktan sonra sonuç kamuoyu ile paylaşılacaktır. Üniversitemiz öğrencilerinden Abdurrahman Babacan’ın şikayeti ve idari yargıya başvurusu üzerine aralarında Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Artık ve İdare Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Turan Yıldırım’ın da bulunduğu soruşturmacıların yaptığı soruşturma neticesinde adı geçen öğretim üyesi hakkında men’i muhakeme kararı verilmiş olup, bu karar Danıştay 1. Dairenin 27.12.2011 tarih, 2011/2068 Esas, 2011/2136 nolu kararı ile onanmıştır. Dolayısıyla soruşturma ile ilgili tüm süreçler tamamlanmış olup idarenin herhangi bir ihmali söz konusu değildir."

CİHAN