Marmara ve Avşa çamura battı

Balıkesir'e bağlı Marmara ve Avşa adaları, yoğun yağışın neden olduğu sel ve heyelan nedeniyle savaş alanına döndü. Belediye ekipleri cadde ve sokakları basan çamurları temizlemeye çalışıyor.

Marmara ve Avşa çamura battı
24 Ekim 2012 Çarşamba 10:02 tarihinde eklendi, 1.602 kez okundu.

 

Aşırı yağışlar, Balıkesir’e bağlı Marmara ve Avşa adalarını vurdu.
 
Dün gece saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden sağanak yağış, sel ve ardından heyelana neden oldu.
 
İki adada bir çok ev ve işyeri çamurlu suların altında kalırken, büyük çapta maddi zarar oluştu.
 
Heyelan nedeniyle bazı köylerin ulaşıma kapandığı Marmara Adası’na, dün akşam saatlerinde Kızılay tarafından gıda yardımı yapıldı.
 
Yağışın sürdüğü bölgede iş makinalarıyla su ve toprak dolan binları temizleme çalışmaları sürüyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, "Özellikle belediyelerimizin imar çalışmalarında dere yataklarının kapatıldığı, evler yapıldığı, üzerlerinin örtüldüğü görülmüştür. Her mevsimde sel olaylarının olduğu da dikkate alınarak, dere yataklarının açılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Şu an itibariyle ciddi bir tehlike söz konusu değil. Yağışların devam etme özelliği de göz önüne alındığında iş makineleriyle gerekli çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.
 
'ZARARLARI KARŞILAYACAĞIZ'
Afetle ilgili hasar tespit çalışmalarının başladığını kaydeden vali, bazı ev ve iş yerlerinin çamur altında kaldığını kaydederek şöyle devam etti:
 
''Avşa Adası'nda helikopterle yaptığımız tespitlerde okul ve caminin bulunduğu mahalle su altında. Vatandaşlarımızın ev eşyaları kullanılamaz hale gelmiş. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Zararları mümkün olduğu kadar karşılayacağız'
 
BEYKOZ VE SARIYER SU ALTINDA 
Sağanak yağış İstanbul'da da etkili oluyor. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış, İstanbul'da Beykoz ve Sarıyer ilçelerinde etkili oldu.
 
İki ilçede su basan bazı sokak, ev ve iş yerlerine, gelen ihbarlar doğrultusunda itfaiye, İSKİ ve yol bakım ekiplerince müdahale edilerek, su tahliyesi yapıldı. Beykoz'a bağlı köylerde de su baskını yaşandı.
 
Öte yandan, il genelinde aralıklarla kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış devam ediyor.

NTV