Marmarabirlik binası satışa çıkıyor

Bursa Orhangazi’de, yarım yüzyıla yakın süredir Marmarabirlik Orhangazi Tarım Satış Kooperatifi’ne hizmet binası ve depo olarak hizmet veren Yalova Caddesi üzerindeki bina, Marmarabirlik Genel Merkezi tarafından satışa çıkıyor.

Marmarabirlik binası satışa çıkıyor
05 Nisan 2013 Cuma 12:10 tarihinde eklendi.

 

Satış konusunda daha önceki mali genel kurul toplantısında yetki alan birlik genel merkez yönetimi, binayı önümüzdeki günlerde ihale usulü ile satışa çıkaracak. Marmarabirlik’in eski binalarının bulunduğu Yalova Caddesi üzerindeki alanın imara da açık olduğu ve tahmini 5 milyon TL bedelle açık artırma usulü satışa çıkarılması bekleniyor. 
 
Orhangazi’de yıllardır Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’ne depo olarak hizmet veren, düğün salonu ile de binlerce çiftin dünya evine girdiği Yalova Caddesi üzerindeki eski Marmarabirlik binası ve depoları satışa çıkıyor. Birlik yönetimi, Orhangazi’de Çeltikçi altında yapılan yeni tesislerden sonra kooperatif hizmet binası ve depoların buraya taşınması sonrasında boşalan eski binanın satışı için hazırlıkla başladı. Daha önce yapılan mali genel kurul toplantısında binanın satış yetkisi için genel kuruldan yetki alan Marmarabirlik üst yönetimi, bilirkişi raporu doğrultusunda bina için muhammen bedeli belirleyip satışa çıkaracak.
 
Marmarabirlik’in bina ile ilgili bir ön bilgi hazırladığı ve tahmini satış bedeli olarak ise 5 milyon TL belirlediği ifade edilirken, imara açık alanın satışı ile ilgili kararın önümüzdeki günlerde verileceği ve açık artırma usulü ile binanın satışının yapılacağı açıklandı.