Marmarabirlik'ten üreticiye çağrı

Marmarabirlik genel merkezi tarafından alınan karar doğrultusunda üyelikten herhangi bir şekilde çıkarılmış eski ortaklar ve bu ortaklardan ölenlerin varisleri için açılan yeniden üyeliğe kabul ile ilgili olarak Orhangazi Kooperatifi başkanı Remzi Bayram bir açıklama yaptı.

Marmarabirlikten üreticiye çağrı
23 Ağustos 2013 Cuma 17:12 tarihinde eklendi.

Bayram Orhangazi’de 2004 yılında ortaklıktan çıkarılan bu şekilde 5 bin 777 ortağın bulunduğunu, bunların ölenlerinin varislerinin de katılımı ile bu rakamın 10 bini bulabileceğini belirterek, 31 Ekim tarihi son. Bu şekilde üyelikten çıkarılan ortaklarımız bir an önce kooperatifimize başvurarak yeniden ortaklığa alınabilir. Bu uygulama tüm zeytin üreticilerini de yakından ilgilendiriyor dedi.

Marmarabirlik, 1 Ocak 2003 tarihinden sonra vefat eden ortakların, “kooperatif ortaklığı hakkı”nı kaybetmiş varislerine üyelik hakkı sağlamıştı. Marmarabirlik 2011 yılında da buna benzer bir af kararı alarak hem ölen ortak varislerini, hem de üç dönem üst üste kooperatifine ürün teslim etmediği için üyelikten düşen ortakların, yeniden ortak olmalarını sağlamıştı.

"ORHANGAZİ’DE 5 BİN 777 ORTAĞI VE VARİSLERİNİ İLGİLENDİRİYOR"

Özellikle Kooperatiflerden gelen talep üzerine harekete geçen Marmarabirlik merkez yönetimi, bugüne kadar üyelikten çıkarılan ortaklar ile bu ortaklar içinde ölmüş olanların varislerine yeniden üyelik yolunu açan uygulama Orhangazi Kooperatifine bağlı geçmişte üyelikten çıkarılmış 5 bin 777 ortağı yakından ilgilendiriyor. Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi 2004 yılında 5 bin 777 ortağı üyelikten çıkarmıştı.

Marmarabirlik Orhangazi Kooperatifi Başkanı Remzi Bayram, yeni alınan kararın Orhangazi’de 5 bin 777 ortağı ilgilendirdiğini belirterek, "Bu konu kooperatiflerin sürekli gündemindeydi. Özellikle Orhangazi kooperatifi olarak bu konuyu biz sürekli gündeme getirdik. Çünkü talep vardı. Marmarabirlik üst yönetimimiz de bu talebe olumlu yanıt vererek böyle bir uygulamayı başlattı dedi. Remzi Bayram üreticilere de çağrıda bulunarak, Orhangazi kooperatifinde 2004 yılında ortaklıktan çıkarılan 5 bin 777 ortağı ilgilendiren bu durum, ölen ortakların varisleri ile birlikte 10 bine yakın bir rakama kadar ulaşabilir. Dolayısıyla bu zeytin üreticimiz için son derece önemli bir gelişme. Zeytin üreticimiz bir an önce kooperatife gelerek bu konuda girişimde bulunmalı." dedi.

"HEM ÜRETİCİ İÇİN HEM KOOPERATİF İÇİN ÖNEMLİ"

Birlik genel merkez yönetiminin bu konuda önemli bir karar aldığına da vurgu yapan Kooperatif Başkanı Remzi Bayram, "Orhangazi kooperatifi için birlik genel merkezimizin aldığı bu karar çok önemli. Yeniden üye olmak, yeni üye olmak hem üreticinin kendi menfaati için önemli, hem de kooperatifimiz için çok önemli. Dolayısıyla bu şartları taşıyan tüm zeytin üreticilerini kooperatifimize bekliyoruz." dedi


CİHAN