Marmarabirlik'ten zeytine 6 lira başfiyat

Marmarabirlik 2013-2014 kampanyası ürün alım fiyatlarını belirledi.

Marmarabirlikten zeytine 6 lira başfiyat
11 Kasım 2013 Pazartesi 18:54 tarihinde eklendi.

Buna göre baş fiyat 200 dane 6 lira, taban fiyat 380 dane 1 lira 75 kuruş olarak açılandı. Yağlık zeytin fiyatı ise 1 lira 15 kuruş olarak belirlendi.

Ürün alım tarihini öne çekerek 1 Kasım 2013 olarak belirleyen ve 52 bin ton ürün alım planı yapan Marmarabirlik yönetim kurulu, alım fiyatlarını da açıkladı.

Bundan 3 yıl öncesine kadar 32 bin ton seviyesinde gerçekleşen alım miktarını son iki yıldır 45 bin ton düzeyine taşıdıklarını belirten Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, “Önceki senelerde ürün alım miktarlarında kalibre bazındaki ihtiyaç olan ürünün alınamaması satışlarımızı da olumsuz yönde etkiliyordu.

Yeni dönemde satış miktarlarında sağlanan artışlar, ürün alım politikaları ve ortaklar lehine açıklanan fiyatlar Marmarabirlik’in bugün yoğun talep görmesinin nedenleridir. Kampanyanın başından beri üreticilerimizi ezdirmeyiz demiştik. Alın terinin ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Üreticimizin beğeneceği fiyatların oluştuğu kanaatindeyiz.” dedi.

Kampanyanın Marmarabirlik için öneminin altını çizen Asa, “Bu yıl için her bölgenin sıkıntısı farklı ve piyasa fiyatları tam olarak oluşmadı. Ayrıca, Marmarabirlik’in mevcut stok durumunu göz önüne alarak kurumu da sıkıntıya sokmayacak bir fiyat belirledik.” diye konuştu.

1 Kasım’dan bu yana 7 bin ton civarında ürün alımı gerçekleştirdiklerini söyleyen Asa şunları söyledi: “Ödeme planı olarak da tüm imkânlarımızı zorlayarak yüzde 60 peşin olacak şekilde bir planlama yaptık. Kalan bakiyeler ise kampanya sonunda açıklanacak takvime göre mümkün olduğunca erken bir tarihte ödenecek.

Tüm bunlar düşünüldüğünde gerek miktar, gerekse fiyat yapısı olarak ortaklarımızı da memnun edecek bir kampanyaya başlamış bulunuyoruz. Üreticimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz.”


CİHAN