Marmara'dan Jaws çıktı

Marmara Denizi'nde 850 kilogram ağırlığında ve 3,5 metre uzunluğunda bir köpek balığı yakalandı

Marmaradan Jaws çıktı
06 Nisan 2011 Çarşamba 15:13 tarihinde eklendi, 2.167 kez okundu.

 

Balıkçılar tarafından Çanakkale'nin Gelibolu ilçesi açıklarında yakalanan 850 kilogram ağırlında ve 3,5 metre uzunluğundaki köpek balığı, İkitelli'deki "Balıkçınız Şafak"ta sergilenmeye başladı.
 
İş yeri sahibi Şafak Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gelibolu'nun bir mil açıklarında yakalanan köpek balığını iki gün sergileyeceklerini belirtti.
 
Turan, denizde balığın az olmasından dolayı köpek balığının kıyıya bu kadar yaklaştığını düşündüklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
 
"Sardalye avına çıkmıştık. Ağlarımıza takılan sardalyeleri avlamak isteyen köpek balığı da ağlarımıza takıldı. Denizin içinde köpek balığını sakinleştirmek için bir süre ağlarımızı çekmedik. 4-5 saat içerisinde 14 kişilik ekiple köpek balığını tekneye çektik. Türkiye'de az bulanan bir cins bu köpek balığı ancak saldırgan değil."
 
Bu cins köpek balığının kanser tedavisinde kullanıldığını, bu amaçla talep edenlere verebileceklerini vurgulayan Turan, talep edilmemesi halinde ise balığın köpek maması yapımında değerlendirileceğini söyledi.