Marmaray’da test sürüşü

Asya ve Avrupa'yı denizin altından birbirine bağlayan Marmaray Projesinde deneme seferi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Marmarayda test sürüşü
04 Ağustos 2013 Pazar 15:59 tarihinde eklendi.
Marmaray Projesinde deneme seferi Ayrılıkçeşme durağından yapıldı. Programa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve proje yetkilileri katıldı.

Program öncesinde ilk olarak alana Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Vali Hüseyin Avni Mutlu ile Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın geldi. Binali Yıldırım alandaki son hazırlıkları kontrol ederken, Vali Mutlu ve Emniyet Müdürü Çapkın ayaküstü bir süre sohbet etti.
 
VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ ELLERİNDE NOTLARI İNCELEDİ
 
Vali ve Emniyet Müdürü ellerindeki kağıtlarda yazılı notları inceleyerek sohbetine devam etti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Nihayet Marmaray İstanbullulara hizmet etmek için gün sayıyor.

Test sürüşüne başlıyoruz , bu deneme sürüşleri çok zahmetli ve çok kapsamlı bir çalışma. 76 tane farklı deneme yapılacak. Bütün bunlardan başarıyla geçtikten sonra güvenlik zirvesi düzenlenip yolcu seferleri ticari olarak başlamış olacak. Hedefimizde 29 Ekim'de açılış töreniyle birlikte İstanbul'a hizmet verecek hale getirmek.

Tarihi bir proje, heyecan verici bir proje. Tam kapasiteye ulaştığımızda bir buçuk milyon İstanbullu yararlanacak. Üsküdar'dan Sirkeci 4 dakika, Kadıköy'den Kazlıçeşme 19 dakikada gidilecek. Projenin başka bir ünvanı da denizin bu kadar altından geçen ilk proje. En derin tüp 40 metre bu ise 60 metre. Bir başka yönüylede Marmaray aynı zamanda İstanbul'un 1500 yıllık tarihini ortaya çıkaran bir proje" diye konuştu. 
 
KIRMIZI HALI HAZIRLIĞI
 
Bakan Binali Yıldırım basın mensuplarına projeyle ilgili açıklamalarda bulunurken, görevlilerde son hazırlıkları tamamladı. Başbakanın test sürüşünü yapacağı vagon görevliler tarafından temizlendi. Diğer taraftan Başbakanın gelişine yakın kırmızı halının üzerindeki naylon çıkarılıp hazırlıklar tamamlandı.

Alana makam aracıyla gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şantiye alanının girişinde kısa bir süre durdu. Konvoy daha sonra yavaş yavaş ilerleyip alana geldi. Makam aracından inen Başbakan Erdoğan, kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaştı.

DHA