Marmaris Sahil Güvenlik'e 4 ödül

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı botlarının, yaptıkları başarılı çalışmalar nedeniyle 4 kategoride en iyi seçilerek ödüle layık görüldüğü bildirildi.

Marmaris Sahil Güvenlike 4 ödül
14 Aralık 2012 Cuma 12:34 tarihinde eklendi, 4.260 kez okundu.

 

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın 8 kategoride gerçekleştirdiği değerlendirme sonucu, Marmaris Sahil Güvenlik bünyesinde hizmet veren ''TCSG-83'', ''TCSG-2'' ve ''TCSG-57'' isimli 3 bot, 4 farklı kategoride 2012 yılının en başarılıları seçildi. 
 
Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi de başarılarından dolayı bot komutanlarına ve Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanı Albay Fatih Erhan'a teşekkür plaketi verdi. 
 
Oda binasında düzenlenen törende TCSG-83 Botu Komutanı Üsteğmen Engin Anar, TCSG-2 Botu Komutanı Başçavuş Berkan Başaran ve TCSG-57 Botu Komutanı Başçavuş Hakan Yürür plaketlerini Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral'ın elinden aldı. Albay Erhan'a ise plaketini Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Hasan Mengi sundu.
 
Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nın Eşen Çayı'ndan Didim'e kadar geniş bir alanda görev yaptığına işaret eden Kaymakam Saral, ''Sahil Güvenliği'mizin botlarından üçü kendi kategorilerinde, yine bu botlardan biri ise Türkiye genelinde en başarılı seçilerek 4 kategoride birinci oldu. Başarılı olan herkesin ödüllendirilmesi gerekiyor. Deniz Ticaret Odası'na da bu duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum. Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı'nı tebrik ediyorum ve başarılı çalışmalarının devam edeceğinine inanıyorum'' dedi. 
 
Plaketler için teşekkür eden Albay Erhan ise Deniz Ticaret Odası'nın sektörle ilişkilerinin iyi olmasında önemli katkı verdiğini dile getirdi. 
 
Törene Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Cafer Öz, Marmaris Milli Park Müdürü Fikret Çatalkaya ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Ercan Güneştutar da katıldı. 
Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı botlarının, özellikle yasa dışı sınır geçişleri ve Türk karasuları ihlallerinin önlenmesi konusunda başarılı çalışmalar yaptığı belirtildi.