Marmaris'a akın var

MARMARİS'te etkisini gösteren kavurucu sıcaklıklar gündüz plaj, otel havuzları ve su parklarında, gece ise restoran ve kafetaryalarda yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Marmarisa akın var
05 Temmuz 2015 Pazar 12:24 tarihinde eklendi.
Marmaris İlçesi'nde hafta başından itibaren etkili olan çöl sıcakları nedeniyle yerli ve yabancı turistler, soluğu ilçe merkezinden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlarda aldı. Otellerin havuzları ve su parkları da doluluk oranları ile plajları aratmadı. Kimi turistler bronzlaşmak için güneşlenirken, kimileri de serinlemek için şezlonglarını denize çekti. Tatilciler, su parkları ve su sporlarında hem eğlendi hem de kavurucu sıcaklarda serinlemeye çalıştı. Türk ve İsveç vatandaşı Selin Tunç, yaz tatilini Marmaris'te geçirdiğini söyleyerek, "Babamın yanında tatil yapıyorum. Sıcaklar bunaltıyor, serinlemek için denize girip su sporları yapıyorum" dedi.
 
GECELER GÜNDÜZÜ ARATMADI
 
Gündüz plaj, havuz ve su parklarında renkli görüntüler sergileyen turistler, akşam ise saat 22.00'den itibaren ilçe sokaklarını doldurdu. Termometrelerin 25 dereceyi gösterdiği akşam saatlerinde Kordon, Atatürk ve Ulusal Egemenlik Caddesi'nde bulunan parklar turistlerin akınına uğradı. Yat Limanı ve Uzunyalı Mevkii'nde dolaşan tatilciler, gündüz boş olan restoran ve kafeteryaları doldurdu. Gece saat 02.00'ye kadar ilçe sokakları insanlarla doldu taştı.
 
Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Bu ay, Afrika sıcakları denilen bunaltıcı hava etkisini gösterecek. Yüzde 60-70 civarındaki nem ile birlikte sıcaklıklar 38-45 derece arasında değişecek" dedi. İlçede, 3 günde özel ve devlet hastanelerine sıcaktan etkilenen 7'si kadın, 3'ü yabancı turist olmak üzere 10 yaşlı turistin geldiği ve tedavilerinin yapılarak taburcu edildiği öğrenildi.