Marmaris'de Paskalya kutlaması

Hazreti İsa'nın yeniden dirilişine inanılan, Hristiyan dünyasının en büyük bayramı olan Paskalya Günü, Muğla'nın Marmaris İlçesi'ndeki yabancılar tarafından kutlandı.

Marmarisde Paskalya kutlaması
01 Nisan 2013 Pazartesi 21:26 tarihinde eklendi, 1.191 kez okundu.

 

Paskalya geleneklerine uygun olarak Netsel Marina'da düzenlenen çoğunluğu İngiliz, Alman, İtalyan, Fransız, Danimarkalı ve Hollandalı 40 kişi katıldı.

Paskalya tavşanı tarafından girişte karşılanan yabancı yatçılar, Paskalya gününe kendi hazırladıkları şapkalarla katıldı. Bu sene 'Barış ve sevgi' sloganıyla düzenlenen Paskalya Günü'nde En Güzel Şapka Yarışması yapıldı. Dereceye girenlere Netsel Marina'da bulunan mağazalarda kullanılmak üzere alışveriş çekleri hediye edildi.

Canlı müzik eşliğinde hep birlikte yenen yemeğin ardından yatçılar isimlerine özel olarak hazırlanan kurabiyeleri tattılar. Paskalya gününün simgelerinden biri olan ve çevreye saklanan boyalı yumurtaları ise çocuklar bulmaya çalıştı. En çok yumurtayı, en hızlı şekilde bulan küçük yarışmacı, çikolata paketi ile ödüllendirildi. 
 
İngiliz Deborah Elizabeth Earyl, her yıl İsa'nın dirilişi, verimlilik ve baharı Paskalya Günü'nde kutladıklarını belirterek, "Kutlamalarda yanımızda olan Türk dostlarımıza teşekkür ederiz" dedi. 

DHA