Marmaris'te jandarmayı alarma geçiren ihbar!

DARBE girişiminde, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın kaldığı otele saldıran özel timin firari üyelerinin yakalanması için Marmaris'teki operasyonlar ve aramalar devam ediyor.

Marmariste jandarmayı alarma geçiren ihbar!
25 Temmuz 2016 Pazartesi 13:24 tarihinde eklendi.
Bayır bölgesinde iki motosikletinin firari askerlerce durdurulmaya çalışıldığı ihbarı jandarmayı alarma geçirdi, ancak bölgede araştırmalardan sonra ihbarın asılsız olduğu tespit edildi. İfade ve istihbarat bilgilerinde firari askerlerin Yunan adası Simi'ye gitmek istedikleri belirlenince, kıyı bölgesi denizden ve karadan adeta kuşatıldı. 
 
15 Temmuz'da gerçekleştirmek istenen darbe girişimi sırasında, özel eğitimli SAT ve MAK timleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde kaldığı otele saldırmıştı. Burada 2 polisi şehit eden darbeci askerler, firar etti. Askerlerin yakalanması için başlatılan operasyonlarda 10'uncu güne girildi. İzmir'den gelen Jandarma komando taburunun, darbeci askerlerin mühimmatının ve telefonlarının bulunduğu dağlık bölgedeki arama tarama faaliyetlerinin devam ettiği açıklandı. Bu arada ilçe merkezine yakın dağlık bölgelerde ise polis özel harekat timleri operasyonlarını sürdürdü. Muğla valiliği, denetimlere katılan asker ve polislere, firari askerlerin görünümlerini değiştirmiş olabileceği yönünde dikkatli olmaları uyarısında bulundu. 
 
MOTOSİKLET İHBARI ASILSIZ ÇIKTI
 
Dün gece yarısı yola inen birkaç kişinin iki motosikletliyi durdurmak istediği yönünde jandarmaya ihbarda bulunuldu. Bu kişilerin firari askerler olabileceği ihtimali üzerine Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri alarma geçti, bölgede aramalara başladı. Ancak yapılan araştırmalar sonrasında ihbarın asılsız olduğu saptandı. 
 
Bunun yanı sıra elde edilen ifade ve istihbarat bilgileri firari askerlerin, 7 mil uzaklıktaki Yunan adası Simi'ye gitmek istedikleri yönünde olunca kıyı bölgesi denizden ve karadan adeta kuşatıldı. Jandarma komando birliklerinin yanı sıra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı bot ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı helikopter ile savaş gemisinin de, denizdeki denetimlerinin sürdüğü açıklandı.