Marmaris'te korkutan trafo yangını

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, teknik bir arıza nedeniyle trafo merkezinde yangın çıktı. Trafo merkezinde patlamalar görülürken çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Marmariste korkutan trafo yangını
20 Nisan 2014 Pazar 10:48 tarihinde eklendi.
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, teknik bir arıza nedeniyle trafo merkezinde yangın çıktı. Trafo merkezinde patlamalar görülürken çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Yangın nedeniyle kesilen elektrik, yedek enerji hatlarının devreye sokulmasıyla tekrar verildi. 
 
Marmaris Cumhuriyet Caddesi Turban Mevkii'nde, dün saat 20.30 sıralarında "Aydın, Denizli, Muğla İlleri Elektrik Dağıtım Hizmeti" (AYDEM) ait Trafo İndirme Merkezi'nde dumanlar çıktı, patlamalar görüldü. Bunun üzerine polis ve itfaiye ekiplerine bilgi verildi. Sevk edilen polisler çevre güvenliği alarak trafo merkezi çevresinde bulunan evlerde bulunanları dışarı çıkarttı. İtfaiye ekipleri, köpük ve suyla çıkan yangına müdahale etti. Yangının ormanlık alana sıçramaması için itfaiye ekipleri trafo merkezinin çevresini köpük sıkarak alevlerin yayılmasını önledi. 1 saat süren çalışmalar sonucu yangın söndürüldü. 
 
Dumandan etkilenen 1 kişi ve 1 itfaiye eri ambulansta sağlık ekipleri tarafından oksijen verilerek tedavi edildi. Yangın nedeniyle oteller bölgesi olarak bilinen Turban Mevkii, Kemal Elgin ve Cumhuriyet Caddesi'nde elektrikler kesildi. Yedek enerji nakil hatlarının devriye sokulmasıyla tekrar elektrik verildi. AYDEM Marmaris Müdürü Hilal Samancı, Turban Trafo Merkezi'nde teknik nedenlerle yangın çıktığını belirterek, şöyle dedi:
 
"İtfaiye ve ekiplerimizin zamanında müdahalesiyle yangın büyümeden söndürülerek kontrol altına alındı. Müdahale sonrası yedek enerji nakil hatlarımızı devriyeye sokarak ilçeye elektrik verildi. İncelemelerimiz devam ediyor. Trafo merkezini en kısa sürede onarak devreye sokacağız." 

DHA