Marsel ve İpek Fransa Açık'a veda etti

Fransa Açık'ta ana tablo mücadelesi veren milli tenisçiler Marsel İlhan ve İpek Soylu, birinci turda elendi.

Marsel ve İpek Fransa Açıka veda etti
25 Mayıs 2016 Çarşamba 00:06 tarihinde eklendi, 4.534 kez okundu.
Fransa Açık'ta ana tablo mücadelesi veren milli tenisçiler Marsel İlhan ve İpek Soylu, birinci turda elendi.
Türkiye'nin Grand Slam arenasında ana tabloda üç oyuncuyla birden temsil edildiği ilk turnuva olan Fransa Açık'ta korta çıkan milli raketler Marsel İlhan ve İpek Soylu, rakiplerine mağlup olarak turnuvaya birinci turda veda etti.
 
 
Günün ikinci maçında sahne alan Marsel İlhan, geçmişteki iki buluşmada boyun eğdiği Belçikalı Steve Darcis karşısında istediği performansı sergileyemedi. Kendisinden 37 basamak ilerideki ATP 161.'si Darcis'ye 6-3, 6-4, 6-0'la yenilen Marsel, ikinci turda dünya 1 numarası Novak Djokovic'in karşısına geçme şansını kullanamadı.
 
 
Büyükler kariyerinin ilk Grand Slam ana tablo maçında ev sahibi ülkeden Virginie Razzano ile buluşan İpek Soylu ise, setlerde öne geçmesine karşın bu üstünlüğünü koruyamadı. 20 yaşındaki Soylu, klasmanda bir dönem 16. basamağa kadar ilerleyen tecrübeli rakibine 4-6, 6-1, 6-0'lık skorla kaybetti.
 
 
Bu sonuçların ardından Roland Garros'ta yoluna devam eden tek Türk oyuncu konumundaki Çağla Büyükakçay ise ikinci turda Rus Anastasia Pavlyuchenkova ile karşı karşıya gelecek.