Masaj salonunda seks ve kara para

İsveç Polisi, uzakdoğu ülkelerinin masaj yöntemlerini uygulamak amacıyla açılan salonlarda seks ticareti yapıldığı ve kara para aklandığı şüphesiyle harekete geçti

Masaj salonunda seks ve kara para
24 Ekim 2011 Pazartesi 15:42 tarihinde eklendi, 4.941 kez okundu.

 

İsveç’te son zamanlarda uzakdoğu masaj yöntemlerini uygulayan salonların artması dikkati çekti. Sadece başkent Stockholm’de 190 adet Tayland masaj salonu olduğu bildirildi.
 
İsveç polisi, masaj salonu adı altında açılan salonlarda küçük yaştaki kızların seks ticareti için çalıştırıldığı şüphesi üzerinde duruyor. Ayrıca bu salonların vergi kaçırdığı ve kara para akladığı da iddialar arasında. Bu iddiaların artması üzerine İsveç polisi ile birlikte vergi daireleri de harekete geçti.
 
İsveç vergi dairesinde vergi denetmeni olarak çalışan Conny Svensson yaptığı açıklamada, bu salonların iddia edilen suçları işlediklerine dair ellerinde güçlü deliller olduğunu söyledi. Svensson, bunları önlemek için emniyet güçleri ile işbirliği içinde olduklarını kaydetti. İsveç polisinin verdiği bilgiler arasında bu salonların çalışma izni olmayan işçileri yasa dışı bir şekilde çalıştırdığı da var.