Masanın üzerinden atlayan vekil kavgayı anlattı!

TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaşanan kavga sırasında masa üstündeki görüntüsüyle dikkat çeken Anayasa ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonları üyesi Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın üzerine yürünmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu bildirerek, "Bakanımıza zarar verirler düşüncesi ile masanın üzerinden atladım" dedi.

Masanın üzerinden atlayan vekil kavgayı anlattı!
29 Nisan 2016 Cuma 19:31 tarihinde eklendi.
TBMM Anayasa Komisyonu'nda yaşanan kavga sırasında masa üstündeki görüntüsüyle dikkat çeken Anayasa ve İnsan Hakları İnceleme Komisyonları üyesi Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın üzerine yürünmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu bildirerek, "Bakanımıza zarar verirler düşüncesi ile masanın üzerinden atladım" dedi.
 
 
Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ne gelen İsmail Aydın, TBMM'de yaşanan olayları anlattı. Aydın, bir gün önce genel kurul salonunda da sıkıntılar yaşandığını ve bunun komisyonda devam ettiğini söyledi. Meclis genel kurulunda, gece yarısı AB müktesebatı ile ilgili kanunlar görüşülürken, HDP milletvekili Ferhat Encü'nün çıkıp, şehitlere ve güvenlik kuvvetlerine ağıza alınmayacak sözler söylediğini kaydeden Aydın, "Ak Parti grubu ve milletimizi tahrik eden konuşmalar yaptı. O işi gerdi. Meclis genel kurulunda da istenmeyen olaylar yaşandı ve Meclis genel kurulu kapandı. Tabi Anayasa komisyonuna geldiğimizde bir akşam önceki gerginliğin tamamen provokatif bir şekilde hazırlandığını gördük. Çünkü komisyona geldiğimizde HDP grubu danışmanları ile çalışanları ile tüm milletvekilleri ile adeta komisyonu ablukaya almış, basmış. Çünkü meclisin diğer bütün komisyon çalışmalarını yaptığımızda o komisyonun milletvekilleri ve o işe ilgi duyan üç beş milletvekili katılırdı. Bütün çalışmalarımız bu şekildeydi. Ama Anayasa Komisyonu'nda Anayasa'ya geçici madde eklenmesiyle ilgili iki maddeli bir teklifi görüşmek için gittiğimizde bir sürprizle karşılaştık. HDP tam kadro, danışmanları ile çalışanları ile birlikte oradaydı. Şimdi bunu da normal karşıladık bir seviyeye kadar" dedi. 
 
BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA
 
Komisyon çalışmalarının gergin de olsa başladığını anlatan Aydın, şöyle devam etti: 
 
"İşin tuhaf tarafı, bir önceki gerginliğe sebep olan Sayın Encü'de komisyon üyesi olmamasına rağmen oradaydı. Milletvekillerini tahrik edici konuşmalar yaptı. Ama AK Parti grubu metanetini korudu ve çalışmalarımıza başladık. Görüşmeler başladı, belli bir seviyeye geldik, hatta tahriklere rağmen iyi de bir seviyeye geldik. Ama işin en sonunda Sayın Adalet Bakanımızın üzerine yürüdüler. Bu da bardağı taşıran son damla oldu. Çok argo kelimeler ve tahrikkar üslupla bakanımızın üzerine yürüyünce maalesef bu istenmeyen görüntülerle karşılaştık."
 
Aydın, kendisinin masada olan bir görüntüsü olduğunu da kaydederek, "Evet bu doğru. Çünkü sayın bakanımızın üzerine yürüdüklerinde o refleksle, orada hem HDP hem de CHP grubu vardı. Aradan geçmek mümkün olmadı. O arada ani psikolojik bir refleksle, sayın bakanımıza zarar verirler düşüncesi ile masanın üzerinden atlayarak, milletvekillerinin arbade yaşandığı bölüme geçtim. Ak Partili bir milletvekilimiz yerdeydi, ona tekme atıyorlardı. Onu oradan kaldırdım. Tamamen kavganın ayrılması yönünde bir gayretim oldu" dedi. 
 
"MECLİS TARİHİNDE İLK KEZ GÖRDÜK"
 
Kendisinin kavgasının ayrılmasına yardımcı olduğunu ifade eden Aydın, şöyle devam etti:
 
"Ben gittiğimde Ak Partili milletvekili arkadaşımızı kaldırdım ve kavganın ayrılması noktasında da gayretlerim oldu. Ama orada maalesef meclis tarihinde ilk kez milletvekili olmayanlar, HDP milletvekillerinin, danışmanlarının, milletvekillerimize vurduklarını ve darp ettiklerini gördük. Mecliste ancak milletvekilleri birbirleri ile belki sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Ama meclis tarihinde ilk kez Milletvekilleri danışmanlarının milletvekillerine vurduklarını gördük. Bu da sabah saatlerinde HDP milletvekillerinin danışman kadrosunun orada kalması konusunda neden ısrarcı olduğu gün yüzüne çıktı. Tamamen bu eylemler çalışılmış tasarlanmış olarak geldiği ortadaydı. Bizim darp edilen milletvekillerimizin çoğu maalesef danışmanlar tarafından darp edildiler. Yine HDP'li bayan milletvekilleri de çok tahrikkar bir şekilde ve diğer HDP vekillerine kalkan vazifesi gördüler."
 
Bu görüntülerin istenmeyen ve kimsenin tasvip etmediği görüntüler olduğunu da kaydeden Aydın, "Burası milletin meclisi. Milletimiz bizi orada kendi derdine çare olması, ihtiyaç duyulan kanunları çıkarması için görevlendirdi. Son dönemde bir takım HDP milletvekilleri maalesef terörü kutsayan, terörü koruyan tavır ve davranışları oldu. Bunlar da kamuoyunu aşırı derecede rahatsız etti. Zaten buradan kaynaklandı böyle bir kanun ihtiyacı da. Biz de Ak Parti olarak bütün milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, Anayasa'ya geçici bir kanun maddesi eklemek istiyoruz" diye konuştu. 
 
"BU BİR KAN DAVASI DEĞİL"
 
Aydın, bundan sonraki süreçte Anayasa Komisyonu'nun çalışmalarına devam edeceğini de bildirerek, "Bu bir kan davası değil. İstenmeyen bir olaydır, yaşanması istenmeyen bir olay yaşanmıştır. Bundan sonraki çalışmalarımızı biz komisyon olarak yine devam edeceğiz. Şunu komisyon başkanımızdan da rica ettim, hiçbir şekilde komisyon çalışmalarına milletvekili ve basın mensupları haricinde danışman ya da diğer görevlileri istemiyorum. Pazartesi günü eğer bu engellenirse, oradaki çalışmalarımız devam eder. Çünkü bu netice itibarı ile bu işin adı demokrasidir. Demokraside herkes söyleyeceğini söyler, HDP, CHP, MHP Ak Parti'de. Bu kanun maddesi ile ilgili orada gelirler, komisyonda söyleyeceklerini söylerler. Komisyon başkanımız oylamasını yapar. Ret edilirse bir problem yok. Kabul edilirse Meclis Genel Kuruluna iner, Meclis de çalışmalarını kendi prosedüründe devam eder" dedi.
 
Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ(Bursa), (DHA)