Mastürbasyon zararlı mı ?

''Erkeklerde \% 90, kadınlarda \% 70 oranında mastürbasyon yapılıyor'' diyen Jinekolog Op. Dr. Turgay Karakaya kadın mastürbasyonuyla ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı

Mastürbasyon zararlı mı ?
27 Eylül 2011 Salı 17:25 tarihinde eklendi, 2.871 kez okundu.

 

Bakireler Mastürbasyon Yapabilir mi?
 
Kadınlar mastürbasyon için en çok ellerini ve parmaklarını kullanılırlar. Mastürbasyon bakirelerde veya bakire olmayanlarda farklılık gösterebilir. Bakireler sadece klitoris denen bölgeyi ve dış dudakları, anal bölge ve göğüsleri uyarabilirler. Vagene parmak ya da cisim sokmak kızlık zarını zedeleyebilir hatta zar yırtılabilir.
 
Abartılı bir şekilde vajinaya baskı uygulanmadıkça veya cisim kullanılmadıkça kızlık zarının zarar görmesi mümkün değildir. Bu nedenlerle bakireler mastürbasyonda daha dikkatli olmalıdırlar. Bakire olmayanlar bu konuda daha rahattırlar. Hem ellerini, parmaklarını kullanabilirler hem de penise benzer cisimler kullanarak vajinal haz alabilirler.
 
Elle uyarı klitoris ve çevresine uygulanarak seksüel zevk alınır. Bu yolla sağlanan orgazm genellikle erkeğin boşalmasının muadili olup teklidir. Vajinal uyarı ile oluşan orgazm ise çoklu olabilir ve dakikalarca sürebilir.
 
Mastürbasyon Yaparken Hangi Cisimler Kullanılabilir?
 
Mastürbasyon için bakire olmayanların cisim kullanarak tatmine ulaşmaları sık rastlanan bir durumdur. Tarihi kayıtlara göre bu amaçla binlerce yıldan beri birçok cisim kullanılmıştır. Bunların ortak özelliği penisi taklit etmeleri ve benzer özellikte olmalarıdır.
 
Şampuan kutuları, deodorant kutuları, fırça sapları gibi sayısız obje bu amaç için uygundur. Son dönemin en önemli buluşlarından biri de vibratör veya dildo denilen penisi taklit eden titreşim yapabilen suni penislerdir. 
 
Bunların realistik olanları neredeyse penis ile aynı görünüme ve dokuya sahiptir. Kadınlar arasında oldukça popülerdir ve kullanım oranı çok sıktır.
 
Kadınlar Ne Sıklıkta Mastürbasyon Yapabilir?
 
Mastürbasyon sıklığı diye bir şey kadınlar için söz konusu değildir. Bir kadın neredeyse günün tamamını mastürbasyon yaparak geçirebilir. Herhangi bir zarar söz konusu değildir. Fakat her aşırı uygulamada olduğu gibi bu durum çok abartılırsa normal cinsel ilişki zevk vermemeye başlar ve mastürbasyon ön plana çıkabilir. 
 
Ayrıca dış dudaklar ve vagen zedelenebilir. Bu da mikrobik ortam oluşturarak kötü kokulu akıntılara ve vagenitlere yol açabilir.
 
Mastürbasyon her iki cins için zararlı değil tersine seksüel gerginliği aldığı için faydalıdır denilebilir. Orgazm güçlüğü yaşayan bazı kadınlar erkekle normal ilişki halindeyken klitorisini aynı zamanda uyararak daha kolay orgazm olabilir.
 
Hijyen Çok Önemli!
 
Hijyen kurallarına tam olarak uymak gerekir. Mastürbasyon öncesi eller ve dış dudaklar iyice yıkanmalıdır. Herhangi bir cisim kullanılacaksa bu önceden yıkanarak temizlenmeli ve mastürbasyondan sonra tekrar yıkanarak kaldırılmalıdır.
 
HÜRRİYET-AİLE