Masum Türker'den Dünya Barış Günü mesajı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, öncelikle Türkiye'de daha sonra da Dünya'da barış ikliminin egemen kılınması gerektiğini belirtti.

Masum Türkerden Dünya Barış Günü mesajı
01 Eylül 2012 Cumartesi 10:54 tarihinde eklendi, 1.761 kez okundu.

 

DSP Genel Başkanı Türker, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Dünya Barış Günü'nün, içinde bulunulan gergin ortamda ve kritik dönemde daha büyük önem taşıdığını belirterek, savaşların hala sürdüğü dünyada insanların en temel hakkı olan ''yaşama hakkı'' tehdit altındayken barıştan söz edilemeyeceğini ifade etti. 
     
Emperyalist güçlerin dayatması nedeniyle yaşanan eşitsizliklerin, insanlar arasında gerginlikler yarattığını ve çatışmaların, savaşların tetiklenmesine neden olduğunu vurgulayan Türker, mesajında ''Dünyada barışı sağlamanın birincil koşulu, Ulu Önder Atatürk'ün dediği gibi öncelikle yurtta barışı sağlamaktır. Bu nedenle öncelikle ulusumuzda barış iklimini egemen kılmalı, daha sonra dünyaya bunu egemen kılmalıyız. Bunun çözümü ise ülkemizde herkesin eşit koşullar altında yaşayabilmesini, hakça bir düzende emeğinin karşılığını alabilmesini sağlamaktan geçmektedir'' ifadelerine yer verdi.