Matruşka gibi SIM kart

Türkiye'nin önde gelen GSM şirketlerinden Turkcell, çeşitlenen SIM kartları tedarikçileriyle birlikte geliştirdiği üçlü SIM formatında, standart, mikro ve nano kartlar olarak bir araya getirdi.

Matruşka gibi SIM kart
19 Aralık 2013 Perşembe 15:05 tarihinde eklendi.

Farklı cihaz teknolojilerine uyumlu olarak boyutları değişebilen SIM kartlar, üç aşamalı olarak kullanılabiliyor.

İç içe geçen ‘matruşka’ bebekleri gibi, ihtiyaca göre üç ayrı SIM kart boyutunu bir araya getiren ‘Üçlü SIM’, mevcut SIM kart fiyatlandırmasıyla aynı koşullarda sunuluyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar, konuyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

"Müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmak amacıyla dünyada ilk olma özelliği taşıyan bir çözümü sunuyoruz: Üçlü SIM. Bu inovatif tasarım, tıpkı bir ‘matruşka’ gibi istendiğinde iç içe geçirilebilen ve birbirinden ayrılabilen 3 ayrı kartı tek bir SIM kartta bir araya getiriyor. Üstelik 3'lü SIM’in adaptör olarak kullanılabilmesi, harici adaptörlerden ve SIM kartı kesmekten kaynaklanan olası cihaz sorunlarını da ortadan kaldırıyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Mikro-DUO (tek kartta iki SIM) kartı sunmuştuk, şimdi de teknik açıdan çok detaylı bir geliştirmeyle farklı kalınlıklara sahip SIM kartları tek gövde üzerinde birleştiren ‘Üçlü SIM’i müşterilerimizle buluşturuyoruz."


CİHAN