''Matt Damon'u severim''

ABD Başkanı Barack Obama, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği'nin geleneksel akşam yemeğinde, 2012 başkanlık seçimlerinde olası rakiplerini alaya aldı.

Matt Damonu severim
01 Mayıs 2011 Pazar 10:19 tarihinde eklendi, 1.327 kez okundu.

 

Obama, her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve ABD Başkanlarının esprili konuşmalarına sahne olan yemeğe eşi Michelle Obama ile katıldı. 
     
Şov dünyasından basın camiasına, siyasetçilerden Hollywood yıldızlarına kadar çok sayıda ünlünün katıldığı bu yılki yemekte de geleneğe uyarak geceye esprileriyle damgasını vuran Obama, konuşmasında özellikle, son zamanlarda başta nerede doğduğu olmak üzere kendisi aleyhindeki çıkışlarıyla ABD'de gündemi işgal eden milyarder iş adamı ve televizyon yıldızı Donald Trump'ı hedef aldı. 
     
Obama konuşmasının hemen başında, gelecek yılki seçimlerde başkan adaylığı için yarışacağının sinyallerini veren Trump'ın son günlerde kendisinin nerede doğduğuna yönelik tartışmaları alevlendiren açıklamalarından sözü açtı. 
     
Ünlü iş adamı hakkında birbiri ardına yaptığı iğneleyici esprileriyle, onun haftalardır kendisi aleyhinde sarf ettiği sözlerin adeta "intikamını" alan Obama, gecenin konukları arasında yer alan Trump'ı işaret ederek, "Biliyorum, kendisi son zamanlarda bazı eleştirilere uğradı, ama bu doğum sertifikası meselesine son noktanın koyulmasından dolayı Donald'dan daha fazla gurur duyan birisi yoktur. Çünkü şimdi kendisi artık esas ciddi meselelere tekrar odaklanabilecek; 'Ay'a ayak basılması sahte miydi?', 'Roswell'e (1947 yılında uçan daire düştüğü iddia edilen ABD kenti) gerçekte ne oldu?' gibi..." diye konuştu. 
     
      
MATT DAMON DA NASİBİNİ ALDI- 
     
Obama'nın esprilerinden ünlü aktör Matt Damon da nasibini aldı. Kendisinin performansını eleştiren Damon'ı alaya alan Obama, "Matt Damon'ı severim, ama benim performansımdan hayal kırıklığına uğramış. Matt, ben de senin 'Kader Ajanları' (The Adjustment Bureau) filmini yeni izledim" diyerek, Damon'ın filmdeki performansına gönderme yaptı. 
     
Konuşmasında ciddi konulara da değinen Obama, yurt dışında görev yapan Amerikan askerlerinin gösterdiği hizmetlere teşekkür ederken, ABD'nin güneyindeki kasırga felaketinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve ayrıca, görevleri başındayken hayatlarını kaybeden gazetecileri andı.