Mavi kapak öksüz kalmadı

Ege Üniversitesi tarafından 3 yıldır yürütülen 'mavi kapak' kampanyasının bittiğinin açıklanmasının ardından devreye giren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, projeyi üstleneceğini açıkladı

Mavi kapak öksüz kalmadı
04 Ocak 2013 Cuma 16:22 tarihinde eklendi, 1.052 kez okundu.

 

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından 3 yıldır yürütülen ve Türkiye’ye yayılan, ’Tane Tane Kapakları Toplayalım Adım Adım Engelleri Aşalım’ kampanyasının sona erdiğinin açıklanmasının ardından, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kimsenin endişe etmemesini mavi kapak kampanyasının öksüz kalmayacağını açıkladı.
 
Tartan, "Bu kampanyanın bundan sonra sahibi benim" dedi. Projenin Koordinatörü Prof. Dr. Nurselen Toygar da bir çok kurumun projeye sahip çıkmak için kendisine ulaştığını, kampanyanın devam etmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.
 
EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Erdilek, İzmir’e taşınan ve ülke geneline yayılan kapak toplama kampanyasının sona ermesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Projenin kendilereni aştığını ve getirdiği iş yükü nedeniyle proejeye son verme kararı aldıklarını belirten Prof. Dr. Erdilek şunları söyledi: "Burası bir Diş Hekimliği Fakültesi. Burada eleman bulmak çok güç. Bugüne kadar fedakarlıkla yürütüldü. Bir de bunun sekretaryası var. Kampanya büyük bir ilgi gördü. Eğer Türkiye’de kapak kampanyası sadece Diş Hekimliği Fakültesi’ne kaldıysa, büyük derece üzüntü duyulmalıdır. Tavsiyemiz, devlete bağlı İl Sağlık Merkezleri, engelli dernekleri bu kampanyayı üstlenebilir. Bu ışık çakılmıştır. Ancak elimizdeki imkanlar bu kadar ve bu iş bizi aştı."

’BAZI KURULUŞLAR DESTEĞİNİ ÇEKTİ’ 
Kampanyanın başlangıcında kendilerine destek sözü veren bazı kuruluşların son günlerde desteğini çektiğini de kaydeden Prof. Dr. Erdilek, geri dönüşüm firmasının da artık kapak istemediğini belirtti. Prof. Dr. Erdilek, "Bazı kuruluşlar şu anda desteğini çekmiş vaziyette. Aynı şekilde geri dönüşüm firması da bu projede yavaş yavaş bitirme şeklinde serzenişte bulundu. Dekanımız Prof. Dr. Celal Artunç YÖK’te toplantıda olduğu için onun adına konuşuyorum, verilen karar ’artık biz bu işi sonlandıralım’ yönünde. Tüm kuruluşları ilgi duymaya davet edelim. Dekanlık tarafından artık bu proje yok" dedi.
Kampanyada şu ana kadar bin 469 tekerlekli sandalye dağıtıldığını, eldeki kapaklarla 300 tekerlekli sandalye daha alınabileceğini kaydeden Prof. Dr. Erdilek, Toplam 1769 tekerlekli sandalyeyle kampanya sonlandırılmıştır. Zamanında ben de bu kampanya için kapak topladım" ifadelerini kullandı.

GERİ DÖNÜŞÜM FİRMASI ARTIK KAPAK İSTEMİYOR 
Muzafer Pınarbaşı İşletmeleri Genel Müdürü Ergin Erdinç de, projenin tahminlerinden çok yayıldığını, istenilen sonuca ulaştığını ve protokollerinin bittiğini hatırlatarak, artık kapak istemediklerini, farklı kuruluşların projeye destek çıkabileceğini belirtti.

DESTEK YAĞIYOR 
Kampanyanın fakülte bünyesinde sona ermesinden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar ise, kampanyanın sona erdirildiği haberinin duyulmasının ardından birçok kurumdan projeye destek telefonları aldıklarını söyledi. Prof. Dr. Toygar şöyle konuştu: "Herkesin ortak paydada buluştuğu, onurlu ve oturmuş bir kurumla projenin yürütülmesi taraftarıyım. Bana ’Çöpe mi atacağız?’ diye soranlara sesleniyorum, atmasınlar biriktirsinler, elbet formül bulacağız, söz veriyorum. Türk Eğitim Vakfı kesin olmamakla birlikte projeye sahip çıkabilir. Yönetim Kurulu’nda görüşülmesi gerekiyor. Konuyla ilgili görüşülür ve karar verilir. Halkımızın ve destekçilerimizin buna karar vermesi gerekiyor. Şunları da eklemeyelim ki, bu projeye biz başlarken bu kadar umutlu değildik. Biz bir tekerlekli sandalye beklerken bu proje herkesi kapsadı. Dünya halklarını bir araya getirdi."

TARTAN ÜSTLENDİ 
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kimsenin endişe etmemesini mavi kapak kampanyasının öksüz kalmayacağını açıkladı. Tartan, "Mavi kapak kampanyası çok anlamlı katılımcı ve güzel bir kampanya, öksüz kalmayacak. Bu kampanyanın bundan sonra sahibi benim. Halka İlişkiler birimimizde bunun için bir bölüm oluşturuldu. Toplanan kapaklar o birimimiz tarafından koordine edilerek yine engelli yurttaşlarımız için araç olmaya, can olmaya devam edecek" dedi.

DHA