Mavi kapaklar bir engelliyi daha sevindirdi

Osmaniye’de ilkokul öğrencilerinin topladığı 25 bin mavi kapak bir engelliyi daha tekerlekli sandalyeye kavuşturdu.

Mavi kapaklar bir engelliyi daha sevindirdi
15 Şubat 2013 Cuma 17:02 tarihinde eklendi.

 

Engelliler Platformu'nun ‘'Bir kapak, bir umut' kampanyası kapsamında Mimar Sinan İlkokulu öğrencilerinin topladığı 25 bin kapakla alınan tekerlekli sandalye, iki yıl önce geçirdiği trafik kazasında sakat kalan 58 yaşındaki Zeynel Çarkanat'a verildi. 
 
Engelli vatandaşa tekerlekli sandalyesini teslim eden Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, kampanyaya mavi kapak toplayarak destek veren öğrencilere teşekkür etti.
 
Öğrencilerde engelli bilincinin oluşmasının önemli olduğunu vurgulayan Aktürk, ''Bir engelliye yardım edebilmek için engelli olmaya gerek yok. Onlar gibi düşünmek, kendimizi onların yerine koymak yeterli. Engelliye sahip çıkmak toplumsal bir sorumluluk. Bu anlamda bizler, 6 engelli derneğini bir araya getirerek platform kurduk. Amacımız, engellilerin gören gözü, duyan kulağı, yürüyen ayağı, tutan eli olmak.” dedi.  Toplumda engelli bilinci oluşturmak için 3 yıldır çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Aktürk, “Bunların en önemlisi de iki yıldır sürdürdüğümüz '1 kapak, 1 umut' kampanyasıdır. Toplanan 25 bin kapak bir engellimizin tekerlekli sandalye sahibi olması sağlanıyor. 20 okulda devam eden kampanyamız sayesinde 150 engellimize tekerlekli sandalye temin ettik.'' diye konuştu.

CİHAN