Mayın olduğuna inanmayınca

Karkamış'ta bir kahvehane bahçesinde oturanların mayın olduğu söylenen cismi incelemeleri sırasında mayın olduğuna inanmayarak üzerine basan kişinin topuğu parçalandı

Mayın olduğuna inanmayınca
03 Mayıs 2012 Perşembe 15:16 tarihinde eklendi.

 

Karkamış ilçesinde bir kişi kahvehane bahçesinde, mayın olduğuna inanmadığı cismin üzerine basması sonucu patladı. Patlamada mayına basan kişi ayağından yaralandı. 
     
Etiler Caddesi'ndeki kahvehanenin önünde oturan arkadaşlarının yanına giden Ergün Birelli (25), yerde gördüğü cisme bastı. Söz konusu cismin patlaması sonucu ayağından yaralanan Birelli, olay yerine çağrılan ambulansla Nizip Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 
     
Bir topuğunun parçalandığı, diğer ayağından da yaralandığı öğrenilen Birelli, buradaki müdahalenin ardından Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 
     
Olay yerinde polisin yaptığı incelemede, patlayan cismin mayın olduğunu tespit edildi. Küçük bir çukurun da oluştuğu alan dağılan parçaları toplayan polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı. 
     
Görgü tanıklarından Ali Özer, polise verdiği ifadede, kahvehanede yanlarına gelen bir kişinin, Suriye uyruklu olduğunu ve Türkiye'ye ticaret yapmak için geldiğini anlattığını belirtti. 
     
Bu kişinin mayın olduğunu ifade ettiği bir cismi gösterdiğini ancak kendilerinin buna inanmadıklarını, yere düşen cismi incelerken, kahvehaneye yeni gelen arkadaşlarının ''mayın'' uyarısına rağmen bu cisme bastığını aktaran Özer, arkadaşlarının cismin patlaması sonucu yaralandığını kaydetti. 
     
Patlamanın ardından olay yerinden kaçtığı belirtilen Suriye uyruklu olduğu iddia edilen kişinin yakalanmasına çalışılıyor.