Mayıs ayında kayak keyfi!

Batıve güneyde sıcaklardan bunalanlar serinlemek için denize girerken Erzurumlular hala Palandöken Kayak Merkezi'nde kayak yapmanın tadını çıkarıyor.

Mayıs ayında kayak keyfi!
01 Mayıs 2013 Çarşamba 12:13 tarihinde eklendi.

 

Yakıcı güneşin altında saatlerce kayak yapıp ve karlara uzanarak güneşlenen Erzurumlular, "İki mevsimi bir arada yaşamak muhteşem. Kayağa doymayan ve bronzlaşmak isteyenleri Palandöken'e bekliyoruz" dedi. 
 
Havaların ısınması ile birlikte kent merkezine 6 kilometre uzaklıktaki deniz seviyesinden 3 bin 156 metre yükseklikteki Palandöken'e ilgi daha arttı. Çeşitli meslek sahiplerinden oluşan 10 kişilik grup, kış turizminin gözde kayak merkezi Palandöken'de farklı bir gün yaşadı. Mayıs ayı gelmesine rağmen halen 2 metre karın bulunduğu Palandöken'in Ejder doruğuna mekanik tesislerle ulaşan kayakseverler, yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki pistte kaymanın keyfini çıkardı. Havanın 20 derecenin üzerinde olması nedeniyle bazıları kıyafetlerinin üstünü çıkarıp karlara uzanarak bronzlaştı.
 
Türkiye'de 4 mevsimi bir arada yaşamanın mümkün olduğunu söyleyen diş hekimi Mahmut Yılmaz, "Batıda kumsal ve deniz, Erzurum'da kayak ve kar. Muhteşem bir duygu. Türkiye'nin en güzel dağlarından biri olan Palandöken'de kayağa doymadık. Pist ve hava bomba gibi. Yakıcı güneşi görünce soyunup güneşlendik. Karda bir saat güneşlenmek, sahilde 3 gün güneşlenmeye eş değer. Karın yansıttığı güneşle bir saatte bronzlaşabiliyorsunuz" dedi.
 
Kayak malzemesi satıcısı Selim Alaftargil ise mayıs ayında kayak yapmayı Palandöken'in farklılığı olarak nitelendirdi. Alaftargil, "Dünyada böyle bir şey yok. 1 Mayıs'ta 2 metre kar var. Bu mevsimde kayak yapmanın çok ayrı bir keyfi var. Erzurum'da yaşayanlar Ejder'e çıkıp bu ayrıcalığı yaşamalı" diye konuştu.

DHA