"Mayıs ayında seçim yok"

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Özkan Olcay, Galatasaray Kulübü'nde mayıs ayında seçim yapılacağı iddialarının gerçek olmadığını, tüzüğe göre seçimin seçildikleri tarihten üç sene sonra yapılacağını açıkladı.

09 Ekim 2013 Çarşamba 22:36 tarihinde eklendi.

Sarı-kırmızılı kulübün ekim ayı divan kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularına cevaplandıran Olcay, divan kurulunda gündeme getirilen seçim tarihi ile ilgili iddialara, "Galatasaray'ın tüzüğündeki 92. madde, belirtilen esaslar çerçevesinde.

Usule aykırı olan hiçbir şey yoktur. Galatasaray'ın seçimi 22 Haziran'da yapılmıştır. Tüzüğümüze göre mütaakip seçimler 3 sene sonra yapılacaktır. Onun dışındaki tarihler spekülasyondan öte değildir." diye konuştu.

Fatih Terim'e yönetim olarak sözleşme uzatma teklifleri yönündeki açıklamaların ardından Fatih Terim'in MP Antalyaspor ile oynanan lig maçının ardından söylemiş olduğu 'Birileri rahat etsin diye imza atmam' ifadelerini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsan bazı şeyleri çok çabuk unutuyor.

Fatih Terim'e sevgi ve saygıma rağmen onun yapmış olduğu açıklamaları hatırlayın. Basın önünde kontratıyla alakalı olarak 'Ben birileri istedi diye atmam' demişti. Bundan sonrasının yorumunu sizlere bırakıyorum."

ELEMAN AÇIKLAMASI

Öte yandan bir gazetecinin divan kurulu toplantısında 'Fatih Terim için Türkiye Futbol Federasyonu elemanı dediniz. Elaman sözünüz büyük tepki çekti' demesi üzerine şunları dile getirdi: "Fatih Terim'in milli takım teknik direktörü olarak TFF ile yapmış olduğu sözleşme gerçekleştiğine göre, Terim maaşını TFF'den almaktadır. Dolayısıyla TFF'de görevli olan teknik elemanların statüsü içerisinde, TFF'nin bir mensubu olarak görev yapacaktır. Benim söylemek istediğim budur."

Bu arada Türkiye Futbol Federasyonu ve Fatih Terim tarafından 4 maçlığına anlaşma yapılmış olduğu açıklamalarının olmasına rağmen Özkan Olcay, Fatih Terim'in A Milli Takım'ın başına uzun süreli olarak getirildiğini savundu.

İkinci Başkan, "Önümüzdeki iki maçtan sonra 4 sene boşluk var. Demek ki Fatih hocamız, bu geçecek süreleri en iyi şekilde değerlendirmek, milli takımın altyapılarını çok yakından izlemek suretiyle, A Milli Takım'ın başa güreşen takımlarla boy ölçüşebilecek seviyeye gelmesi için gayret sarf edecektir. Kendisinin de hedefinin bu yönde olduğunu zannediyorum." dedi.

Başka bir gazetecinin "Fatih Terim'in takımdan gönderilme şekli çok eleştirildi" demesi üzerine Özkan Olcay, buna yorum yapmak istemedi.

Sarı-kırmızılı yönetici, Terim'in gönderiliş şekline yönelik eleştirilerle alakalı bir soruya ise cevap vermek istemedi. 


CİHAN