Maymun tartışması tam gaz

İRAN’ın uzaya gönderdiği maymun konusunda iki ayrıntı daha tartışma konusu oldu. Maymunun giysisi ve maymunu taşıyan kutu üzerindeki etiketin konumu

Maymun tartışması tam gaz
03 Şubat 2013 Pazar 16:22 tarihinde eklendi, 1.777 kez okundu.

 

İran’ın uzaya gönderip sağ salim yeryüzüne geri getirdiği maymunun anlındaki ‘ben’ tartışmasının ardından şimdi de iki konu daha tartışma konusu oldu.
 
İran medyası uzaya gönderilen maymun üzerindeki giysi ve etiketin konumuna dikkat çekti.
 
Ülke basını uzaya gönderilen maymunun üzerindeki giysinin beyaz olduğunu geri getirilen maymunda ise siyah olduğuna dikkat çekti.
 
İran medyasının tartıştığı diğer konuysa maymunun taşındığı kutudaki etiketin konumu oldu. Gönderilen kutuda maymunun kafası üzerindeki etiketin yatay olduğu daha sonra etiketin dikey konumda olduğu dikkatlerden kaçmadı.
 
İRAN’IN YALAN SÖYLEDİĞİ ANLAMINA GELMİYOR 
 
Ülke basını söz konu iki zıt ayrıntının ve maymunun kafasındaki ben meselesinin İran’ın yalan söylediği anlamına gelmediğini aktararak soru işaretlerinin giderilmesi için İran Uzay Kurumu’ndan izahat yapmasını istedi.
 
UZAY KURUMU’NDAN ‘BEN’ AÇIKLAMASI 
 
İran Uzay Kurumu’ndan Muhammed İbrahimi, astronot maymunun anlındaki ben ile ilgili yaptığı açıklamada yanlış anlaşılmanın arşiv fotoğrafların kullanılmasından kaynaklandığını söyledi. İbrahimi, projenin hazırlanışı ve deneme aşmalarında kullandıkları çeşitli maymunların arşiv fotoğraflarının bazı medya organları tarafından yayınlanmasının ben tartışmasının altında yatan neden olduğunu dile getirdi. Kurum, tartışma konusu olan diğer iki konu hakkında şuna kadar bir açıklamada bulunmadı.
 
İran birkaç gün önce başarılı bir şekilde uzaya içinde canlı maymun bulunan bir kapsülü yeryüzünün 120 kilometre uzaklığına gönderildiğini bildirmişti.

DHA