"Mazlum derdini kime anlatacak"

Spor Toto Süper Lig'de zor günler yaşayan Mersin İdmanyurdu, pazartesi günü sahasında konuk edeceği Kasımpaşaspor maçının hazırlıklarına başladı.

Mazlum derdini kime anlatacak
05 Mart 2013 Salı 20:02 tarihinde eklendi.

 

Kayserispor mağlubiyetiyle moralleri bozulan kırmızı-lacivertli oyuncular, 1 günlük aranın ardından çalışmalara başladı.

Macit Özcan Spor Kompleksi'nde Giray Bulak nezaretindeki antrenmana uzun zamandır sakat olan Gosso'da katılırken, Fildişi Sahilli oyuncu hafif sakatlığı bulunan Nobre ile birlikte takımdan ayrı çalıştı. Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Giray Bulak, Kayserispor maçındaki hakem kararlarını eleştirdi. Bu konuyu bütün spor yorumcularının tartıştığını vurgulayan Bulak, "Biz bu durumu sadece Kayserispor maçında değil, Gaziantepspor ve Trabzonspor maçında da gördük.

Hakem arkadaşları hep ikaz ettim. Ama ne hikmetse 4'ncü hakemler, yardımcı hakemler hemen geliyor ve tehdit ediyorlar. 'Atarız, dışarı çıkarırız, trübüne göndeririz' diyorlar. Halbuki bizim orada pozisyonu görüp kendilerini ikaz etmemiz normal. Biz o pozisyonları 60-70 metre uzaktan görüyoruz, ama maalesef onlar 15 metreden görmüyor. Bütün yorumcular da bunu söylüyor. Ama çıkıp ta Hakem Kurulu Başkanı'ndan bir demeç yok, Mersin İdmanyurdu'ndan bir özür dileme yok. Ama ben biliyorum ki, kendi iç bünyelerinde yapılan seminerlerde, kurslarda bizim Gaziantepspor maçında yapılan hakem hataları tartışıldı ve hakem arkadaş da çıkıp orada özür diledi. Ama her hafta bizim maçlarımızda böyle pozisyonlarımız oluyor. Mazlum derdini kime anlatacak. Ancak biz bunları buralarda böyle konuşuyoruz" dedi. 
 
Bu hafta Kasımpaşaspor ile karşılaşacaklarını ve kendileri için çok önemli bir maç olacağını kaydeden Bulak, "Kasımpaşa'yı Trabzonspor'a karşı izledim, iyi oynadılar ve kazandılar. İyi bir takım. Biz de kendi evimizde oynayacağız. Artık bu işin geri dönüşü yok. Biz hep şunu söylüyoruz; her takımı yenebilecek gücümüz var, kapasitemiz var, ama bunu bir türlü başaramıyoruz. ya biz kaçırıyoruz gol atamıyoruz, ya çok kolay topları gol yiyiyoruz ya da böyle hatalara yakalanıyoruz. Ama bu her zaman böyle gitmeyecek. Ben burada çok da umut tacirliği yapmak istemiyorum, ama ben gerçekleri söylerim. Öyle çok olayları saklayabilen, gizleyebilen insan değilim. Ama ben hep şunu söylüyorum; üzerimizde kim var? Akhisar,

Elazığ, Gaziantepspor ve Karabükspor var. Biz bunların hepsini yenebiliriz. Bu hafta Kasımpaşa'dan 3 puan alabiliriz. Aldığımız taktirde zaten üzerimizdeki takımları da yeneriz. Yendiğimiz taktirde problem de yaşamayız. Çok uzağa, çok ileriye bakmaya, bize çok büyük hedef koymaya gerek yok. Hiçbir çekingenliğimiz yok, hiçbir geri adım atışımız da yok. Bizim yenebilecek her türlü gücümüz var. Bizim 30-35 puanımız olsaydı, bu takım bütün takımları yenerdi. Ama şu anda puanımız olmadığı için hepimizin üzerinde bir baskı var. Biz bu baskıyı yaşıyoruz. Bunun dışında bizim başaramayacak gibi bir endişemiz yok" diye konuştu. 
 
Giray Bulak, Kayserispor maçında kırmızı kartla oyun dışı kalan Culio'nun cezalı olduğunu, Nobre'nin ise hafif sakatlığı bulunduğunu sözlerine ekledi.

DHA