Mazot 1.5 lira olacak!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "13 Haziran'dan sonra ilk 4 ay içinde yapacağımız şeylerden birisi mazotu 1,5 liraya indirmek olacak dedi.

Mazot 1.5 lira olacak!
02 Mayıs 2011 Pazartesi 19:22 tarihinde eklendi, 1.694 kez okundu.

 

Kılıçdaroğlu, Osmaniye'de Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, "Aile sigortası" ile kadınların hesabına her ay 600 lira yatıracaklarını belirterek, "Biz bunu söyleyince onlar 'biz zaten makarna, bulgur veriyoruz, ne olacak yani' dediler. İkisi farklı. Birincisi, yoksulluğu sömürüyorsun, yoksulları sıraya dizip yiyecek dağıtıyorsun. Oysa, sağ elinin verdiğini sol elin görmeyecek. Dünya bakışımıza aykırı bu" diye konuştu. 
     
Aile sigortasıyla ilgili aylık 600 liralık ödemenin de kaynağının kendilerine sorulduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kaynağını çıkartıp söylediklerini, bu sefer de 'biz sizden fazlasını veriyoruz' dediklerini belirterek, şunları kaydetti: 
     
"14 kuruluşun bütçesini çıkardım, onlar bilmezler. Topladık, alt alta koyduk geriye kalıyor 7 milyar lira. 7 milyar büyük paradır. Bütün kamu harcamalarının yüzde 1,7'sini yoksullardan yana kullandığında bu güzel coğrafyada çocuk yatağa aç girmeyecek." 
     
Kılıçdaroğlu, gençlerin önünde uzun bir askerlik süresi olduğunu belirterek, şöyle dedi: 
     
"Biz dedik ki: 15 ayı önce 9 aya sonra da aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. İtiraz ettiler. Dediler ki: Memleketi kim savunacak? Peki ne diyeyim, ne söyleyeyim Allah aşkına. Senin oğlun 21 gün askerlik yaparken memleketin savunması aklına gelmedi de gariban vatandaşın oğlu 9 ay askerlik yaparken mi memleket savunması aklına geliyor? Sen kim, vatanı savunmak kim. Memlekette satılmadık yer bırakmadın sen her şeyi sattın." 
     
Kılıçdaroğlu, çiftçilere de sözünün olduğunu dile getirerek, "Çİftçi arkadaşlarıma söyledim: Mazotu 1,5 liraya indireceğiz. 13 Haziran'dan sonra ilk 4 ay içinde yapacağımız şeylerden birisi mazotu 1,5 liraya indirmek olacak. Ona da itiraz geldi. 'Vay efendim, mazotun fiyatını nasıl indirirsin?' Şimdi diyorlar ki: Niye kızıyorsun? Nasıl kızmayacaksın? Yedi sülalene para buluyorsun, herkes köşeyi dönüyor, hortumculara buluyorsun, fakir fukaraya gelince mi para yok?" dedi.