Mazot kaçakçıları böyle görüntülendi

Suriye'deki otorite boşluğundan yararlanılarak sınırda Asi Nehri üzerinden gerçekleştirilen akaryakıt kaçakçılığını, DHA muhabirleri görüntüledi.

Mazot kaçakçıları böyle görüntülendi
28 Mayıs 2013 Salı 16:15 tarihinde eklendi.
Hatay'ın Suriye sınırına sıfır noktasındaki Altınözü İlçesi'ne bağlı Hacıpaşa Beldesi karşısında bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki Azmerin Kasabası'ndan bidonlara doldurulan akaryakıt, Asi Nehri'nden sallarla Türk tarafına geçiriliyor.
 
Burada bekleyen römorklara yüklenen kaçak mazot dolu bidonlar traktörlerle taşınıyor. Kaçak akaryakıt bölgede depolara konularak, buradan pazarlanıyor.
 
LİTRESİ 3 LİRADAN SATILIYOR
 
Türkiye'de litre fiyatı 4 lira 10 kuruş olan mazot, Suriye'den 2 liraya alınarak, Türkiye'de 3 liradan piyasaya sürülüyor.
 
Kaçak akaryakıt depoları, güvenlik birimleri tarafından çok sıkı şekilde araştırılırken, Hatay il merkezine yakın bir köy olan Tanışma'da bir deponun basılmasına direnen köylüler jandarma ile çatışmış, deponun alev alıp patlaması ile 10 kişi hayatını kaybetmişti. 
 
İngiliz Haber Ajansı Reuters da daha önce insanların büyük tehlikelerle Türkiye'ye kaçtığı Asi Nehri üzerinden yapılan akaryakıt kaçakçılığını Suriye tarafından görüntüleyip servise koydu.