MB söz DİNLEDİ, faizi İNDİRDİ !

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını, 0.50 puan indirimle, yüzde 8.25’ten, yüzde 7.75 düzeyine düşürdü.Merkez Bankası açıklamasında, sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızları makul düzeylerde seyrettiği belirtilerek, şöyle denildi:

MB söz DİNLEDİ, faizi İNDİRDİ !
20 Ocak 2015 Salı 14:08 tarihinde eklendi.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını, 0.50 puan indirimle, yüzde 8.25’ten, yüzde 7.75 düzeyine düşürdü.
 
Merkez Bankası açıklamasında, sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızları makul düzeylerde seyrettiği belirtilerek, şöyle denildi:
 
 
"Dış ticaret hadlerindeki olumlu gelişmeler ve tüketici kredilerinin ılımlı seyri cari dengedeki iyileşmeyi destekleyecektir. Dış talep zayıf seyrini korurken iç talep büyümeye ılımlı düzeyde katkı vermektedir. Kurul, açıklanan yapısal reformların uygulamaya geçirilmesinin büyüme potansiyelini önemli ölçüde artırabileceğini değerlendirmiştir."

DHA