M.City'nin fiyakası bozuldu

Premier League'deki dev maçta lider Manchester City'yi konuk eden Chelsea; geriye düştüğü maçı çevirdi, rakibine ilk yenilgisini tattırdı.

M.Citynin fiyakası bozuldu
13 Aralık 2011 Salı 08:07 tarihinde eklendi.

 

Mücadeleye çok iyi bir başlangıç yapan City, henüz 2. dakikada Balotelli ile öne geçti. Genç forvet Premier League'deki gol sayısını da 8'e yükseltti.
 
Golle birlikte morallenen Manchester ekibi, Chelsea kalesini yoklamaya devam ederken, oyunda dengeyi sağlayan Londra ekibi beraberlik golünü 34. dakikada buldu. Liverpool'da oynadığı dönemde kritik gollere imza atan Meireles, formda Sturridge'ın hazırladığı pozisyonu gole çevirmesini bildi.
 
İlk yarısı 1-1 sona eren dev mücadelenin 47. dakikasında sarı kart gören Clichy, 58. dakikada Ramires'e yaptığı faulün ardından ikinci sarıdan kırmızı kartla cezalandırıldı ve City 10 kişi kaldı. Öte yandan, Fransız oyuncu Premier League kariyerinde ilk kez oyundan atıldı.
 
Eksik kalan rakibi karşısında baskısını artıran Chelsea, istediği pozisyonları üretemezken konuk City ise çok adamla savunma yapıp skoru korumak istedi.
 
Chelsea, 82. dakikada öne geçme şansını yakalamayı başardı. Ceza sahası dışından Sturrigde'ın çektiği şut Lescott'un koluna çarpınca "Maviler" penaltı kazandı. 73. dakikada; ilk golün sahibi Meireles'in yerine oyuna dahil olan Lampard, kaleci Hart'ı ters köşeye yatırdı ve Chelsea'yi 2-1'lik galibiyet taşıdı. Tecrübeli oyuncu ligdeki gol sayısını 7'ye çıkardı.
 
Kalan sürede skoru koruyan Chelsea, geriye düştüğü maçı kazanmasını başardı ve çok önemli bir galibiyetin altına imza attı.
 
Peş peşe 3. galibiyetini alan Chelsea, 15 maç sonunda puanını 31'e çıkardı ve haftayı aynı puana sahip olduğu Tottenham'ın averajla önünde 3. sırada tamamladı. Bu sezon Premier League'deki ilk yenilgisini alan Manchester City ise 15 maç sonunda 38 puanda kalıp liderliğini sürdürdü ancak ezeli rakibi Manchester United ile arasındaki puan farkı 2'ye düştü.