Mecidiyeköy metrobüs istasyonuna yeni düzenleme

İstanbul'un en önemli aktarma merkezlerinden biri olan Mecidiyeköy metrobüs istasyonunda yeni düzenleme çalışmalarına başlandı.

Mecidiyeköy metrobüs istasyonuna yeni düzenleme
18 Haziran 2012 Pazartesi 18:57 tarihinde eklendi, 1.085 kez okundu.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, istasyondaki çalışmanın alt geçidin tümüyle kapatılmadan kademeli olarak yapılacağı ve düzenlemede mevcut alt geçidin altına yapılacak olan 8 metre genişliğindeki yeni yaya alt geçidi ile metrobüs ve metro istasyonu arasında entegrasyon sağlanacağı belirtildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 
     
''Bu çalışma ile mevcutta 5 metre olan metrobüs istasyonu yaya peronu genişliği, 8 metreye çıkarılacak. Bölgede Mecidiyeköy viyadüğü ve araç yolları sebebiyle yayalar için sıkıntılı bir durum olan karşıdan karşıya geçişler, kesintisiz hale gelecek. Aynı zamanda yaya alt geçidine engelli vatandaşlar için asansör konulacak.'' 
     
Mevcutta 4 metre olan yaya merdiveni haricinde, biri inişe, biri çıkışa 2 yürüyen merdiven imal edileceği belirtilen açıklamada, ''mevcut yaya alt geçidi altında Mecidiyeköy metro istasyonuna doğru 8 metre genişliğinde yapımına devam edilen alt geçit bağlantısında, yürüyen bantlar ile yaya konforu arttırılacak, aynı zamanda yoğun talep karşılanacak. İmalatına bugün başlanan düzenlemenin kısa zamanda bitirilmesi planlanıyor'' ifadeleri kullanıldı.