Mecidiyeköy'de çatışma

Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından dağılan gruplardan bir bölümü Meciyeköy'e polisle çatıştı. Polisin takip ettiği grup Mecidiyeköy'de farklı sokaklara girerek barikatlar kurdu.

Mecidiyeköyde çatışma
16 Haziran 2013 Pazar 01:18 tarihinde eklendi, 2.330 kez okundu.
Polis gruplara defalarca biber gazı ve plastik mermi sıkarak müdahale etti. Büyükdere Caddesi'nde barikat kuran kalabalık bir grup, dağıtıldıktan sonra barikatlar kaldırıldı. Müdahaleler sırasında çevredeki binalardan ve yoldan geçen araçlardan polise tepki gösterenler oldu. Biber gazından çevredekiler de olumsuz etkilendi.
 
Uzun süren çatışmaların ardından kalabalığın sayısı azalırken, değişik sokaklardan çıkarak slogan atan gruplara polisin müdahalesi  devam ediyor.
 
Taksim Gezi Parkı'na düzenlenen operasyon sonrası Sırselviler'de toplanan 200 kişilik grup eylem yaptı. Çevik kuvvet polisleri önce tazyikli suyla daha sonra gaz bombasıyla gruba müdahale etti. Polis ekipleri ardından grubu kovalamaya başladı. Eylemciler yol ortasına barikat kurdu. Polis gaz bombalarıyla grubu dağıttı. Ardından da TOMA'lar barikatları yol kenarına çekti. Cihangir meydanına kadar süren müdahale sırasında çevredeki vatandaşlarda tencere ve tava çalarak polisi protesto etti. Bu sırada bir binadan yola cam bardak atıldı. Atılan bardak polisleri ıskalarken polisle vatandaşlar terörist tartışması yaşadı. Bir vatandaş "terörist mi onlar. Neden böyle yapıyorsunuz" demesini üzerine polis memuru "terörist onlar. Onlara söyle" dedi. Cihangir meydanda bir evden 10. Yıl Marşı çalındığı duyuldu.
 
Gezi Parkı'ndaki müdahalenin ardından bazı gruplar, Harbiye, Divan Otel önünde polisle karşı karşıya geldi
 
Polisin dağılmaları yönündeki uyarısına rağmen slogan atmaya devam eden gruplara, toplumsal olaylara müdahale araçlarıyla tazyikli su ve biber gazıyla müdale edildi. Gruptakiler biber gazından etkilendi. Yol üzerindeki bir özel hastanede çalışan görevlilerin polise tepki göstermesi dikkat çekti. Bu arada eylem boyunca Taksim Meydanı'nda konserler veren Alman sanatçının da piyanosunu yol ortasında bırakarak uzaklaştığı görüldü.
 
"GEZİYE MÜDAHALE" Yİ PROTESTO EDEN BİNLERCE KİŞİ TEM OTOYOLUNDA
 
Polisin Gezi Parkı'na müdahalesinin ardından Gazi Mahallesinde toplanan büyük bir protestocu grup TEM otoyoluna indi. Sayıları binlerle ifade edilen grup Ankara istikametine yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında gezi parkına müdahele ve hükümet aleyhine sloganlar atıldı.Öte yandan İstanbul'un her iki yakasında bulunan bir çok semtte toplanan farklı büyüklükteki grupların Gezi Parkına müdahaleyi protesto ettikleri haberleri geliyor.

DHA