"Meclis TV’ye sansürün sorumlusu Cemil Çiçek’tir"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis TV’nin dün yayın yapmamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Niye sansür, yasak getiriyorsunuz? Bunun sorumlusu TBMM’yi yöneten kişidir. Yani Cemil Çiçek’tir.” dedi.

Meclis TVye sansürün sorumlusu Cemil Çiçektir
06 Mayıs 2014 Salı 14:24 tarihinde eklendi, 1.665 kez okundu.

CHP, TBMM'de haftalık grup toplantısını gerçekleştiriyor. Grup toplantısı öncesi partiye yeni katılanlara Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından parti rozetleri takıldı. Grup toplantısına, idam edilen Deniz Gezmiş’in yakınları da katıldı. Kılıçdaroğlu grup toplantısında yaptığı konuşmasına, idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anarak başladı. Kılıçdaroğlu, Gezmiş ve arkadaşlarının unutulmayacağını söyledi.

Siyasal idamların yanlışlığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bugün dönüp geriye baktığımızda ne kadar büyük hatalar yaptığımızı görüyoruz. Aynı hataları tekrar etmemek hepimizin ortak görevi olmalıdır. Demokrasi temiz rejimdir. Yurttaşın hesap sorduğu rejimin adıdır. Olmazsa olmazı saydam bir rejimdir.” diye konuştu.

Dün Meclis’te yapılan görüşmeleri hatırlatan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Rüşveti siz aldınız. Paraları siz götürdünüz. Darbeyi kim yaptı size? Dün Parlamento'da bunlar ayrıntıları ile görüşüldü. Önümüzdeki süreçte soruşturma komisyonlarında bunların tamamı görüşülecek. Bunları kamuoyu ile paylaşacağız ve göreceğiz. Halk bunları öğrenmesin diye Meclis TV’ye sansür getirdiler. Niye sansür yasak getiriyorsunuz? Bunun sorumlusu TBMM’yi yöneten kişidir. Yani Cemil Çiçek’tir. Parlamento'yu halka kapatmak diye bir kavram olabilir mi? İnternet üzerinden yayını engellemeye çalışıyorsunuz. Bunlar bildiğimiz olaylar. ‘Şu CHP neden hiç muhalefet yapmıyor' diyorlar. Size ibret alınacak rakamları vereceğim. TRT ile ilgili YSK rakamları. 22 Şubat ile 2 Mart arasında ekrana getirilen partilerle ilgili haberler. AKP 13 saat 12 dakika. CHP 45 dk. MHP 42 dk. BDP 2 dk. Sansür ruhlarına işlemiş. Bu TRT tarafsız mı? İktidar borazanlığı yapıyor. Firavunlara, hırsızlara, yolsuzluk yapanlara ortak olmayın. Vicdanınızın sesini dinleyin. Emin olun o zaman demokrasi kazanacak.”


CİHAN