Meclis'e 'öğrenci çadırı'

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na, CHP milletvekilleri üzerinde 'öğrenci çadırı' yazan kamp çadırı getirdi.

Meclise öğrenci çadırı
15 Kasım 2013 Cuma 20:53 tarihinde eklendi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bütçeleri görüşülmeye başlandı.

Toplantının başında Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, komisyon üyeleriyle tek tek tokalaştı. Bakan Kılıç, tokalaşırken bir de çadırlı eylemle karşılaştı.

Kız ve erkek öğrencilerin aynı evde kalmasına ilişkin başlayan tartışmalar TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na taşındı. CHP'li komisyon üyesi milletvekilleri, üzerinde "Öğrenci çadırı, yurt da yok, ev de yok" yazılı kamp çadırını komisyon görüşmeleri başlamadan önce salona getirdi.

Bakan Suat Kılıç salona girdiğinde çadırı kaldırmak isteyen AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün'e muhalefet milletvekilleri tepki gösterirken, çadır daha sonra salondan çıkartıldı. Feramuz Üstün, çadırı satın aldığı gerekçesi ile CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'na 200 lira para verdi.

Aslanoğlu daha sonra aldığı parayı tekrar Üstün'ü geri verdi ve milletvekilleri arasında şakalaşmalar yaşandı.


CİHAN