Meclis'in ilk işi Toplu İş Yasası olacak

Meclis'te bekleyen Toplu İş Yasası nedeniyle tıkanan zam pazarlığında Başbakan devreye girdi. Yasa, yeni dönemde Meclis'in ilk gündem maddeleri arasında yer alacak.

Meclisin ilk işi Toplu İş Yasası olacak
20 Eylül 2012 Perşembe 15:12 tarihinde eklendi, 1.095 kez okundu.

Faruk Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın işçi, işveren ve memur sendikalarının yöneticileriyle biraraya gelmesinin ardından Başbakanlık Resmi Konutu'ndan ayrılırken basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 

     
Başbakan Erdoğan'ın, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'i kabul ettiğini hatırlatan Çelik, ''Toplu İş Yasası ile ilgili değerlendirmeler bir kez daha yapıldı ve taraflarla mutabakat sağlandı. Bu çerçevede TBMM açılır açılmaz tasarının gündeme alınması konusunda görüşlerimizi, taleplerimizi Sayın Başbakan'a ilettik. Kendileri de bunları not ettiler ve bu mutabakattan duydukları memnuniyeti ifade ettiler'' dedi. 
     
Görüşmenin ilgili konfederasyonların talebi üzerine gerçekleştiğini belirten Faruk Çelik, şu an itibarıyla toplu sözleşme yapabilmek için 1600 civarında yetki talebi olduğunu ifade etti. Toplu İş İlişkileri Yasası çıkmadığı için yetki veremediklerini anlatan Çelik, ''Bir an önce Toplu İş İlişkileri Yasası'nın çıkması gerekiyor. Bugün itibarıyla yaklaşık 340 bin işçiyi ilgilendiren son derece önemli bir görüşmeyi bugün Sayın Başbakanımızla gerçekleştirmiş olduk'' diye konuştu. 
     
Öğretmenlerin talepleri
     
Başbakan Erdoğan'ın bu görüşmenin ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'yu kabul ettiğini belirten Çelik, görüşmede memurlarla ilgili yapılan eşit işe eşit ücret gibi son yapılan düzenlemeler ve Milli Eğitim alanındaki gelişmelerle ilgili değerlendirmelerin ele alındığını bildirdi. 
     
Faruk Çelik, kabulde Gündoğdu'nun, öğretmenlerin talepleriyle ilgili bir sunum yaptığını da dile getirdi.